Sütőtökös rizstészta 30 perc alatt

Vágólapra másolva!
Amilyen egyszerű, olyan finom a sütőtökös tészta; ezért szeretik annyira a tajvani emberek, és ezért szeretjük majd meg mi is. Így, ha maradt még egy kis sütőtök a kamrában, avassuk fel az új kedvenc receptünk, és készítsünk vacsorát kevesebb, mint harminc perc alatt.
Vágólapra másolva!
Forrás: rasamalaysia.com

Sütőtökös rizstészta

Hozzávalók:

  • 100 g rizstészta
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 100 g sertéshús, darálva
  • 100 g sütőtök, kockára vágva
  • ½ csésze víz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál édes szójaszósz
  • 3 csipet fehérbors

Elkészítés:

Tegye a rizstésztát 20 percre forró vízbe, közben melegítse fel az olajat egy wok serpenyőben, majd adja hozzá a fokhagymát, a sertéshúst és a sütőtököt. Pirítsa néhány percig, utána öntse hozzá a vizet, a szójaszószt, az édes szójaszószt, szórja bele a fehérborsot, és forralja fel az ételt. Végül pedig szűrje le a tésztát, adja hozzá, majd főzze, amíg a mártás be nem sűrűsödik.