Vágólapra másolva!
Lelkes szakácsnövendékek mérték össze erejüket az Agrármarketing Centrum által szervezett, idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018" elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjében, március 3-4. között. A fiatal szakácstanulók ízletes, minőségi hazai sertéshúsból készült fogásokkal, kreatív elkészítési módszerekkel és tálalással nyűgözték le a zsűritagokat. A 16 induló csapat közül két budapesti, egy győri és egy zalaegerszegi csapat jutott be a március 28-ai döntőbe.
Vágólapra másolva!

A versenyen nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésben résztvevő tanulók indulhattak, csapatonként két fő szakácstanuló és egy felkészítő szakoktatóval. A recept az idei versenyen sem változott:

hazai alapanyagokból kellett olyan ételt készíteni, ami az éttermek kínálatában is megállná a helyét,

ugyanakkor a közétkeztetésben, vagy akár az otthoni háztartásokban is könnyen elkészíthető.

Forrás: Agrármarketing Centrum

A négy döntőst választottak: a

Giorgio Perlasca Szakgimnázium és Szakközépiskolájának csapata berceli káposztával töltött, konfitált tarjatekercset készítet, kifliburgonya érmékkel, pirított barna csiperkegombával és almával, selymes sörmártással.

A 78. OMÉK azonos szellemiségű szakácsversenyének győztese, a Dobos C. József Szakképző Iskola csapata

kolozsvári káposztával

küzdötte be magát a legjobb négy közé. A győri Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakképző Iskola gombával töltött sertés tarja szeleteket készített baconnal, sörrel párolt savanyú káposztával, pirított kifliburgonyával és sült almával. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának versenyzői pedig

sertéstarját sütöttek, párolt almás savanyú káposztával, gombás rakott burgonyával, búzasörös pecsenyelével.

A döntőre március 28-án kerül sor a MOM Sportközpontban.