Ha egy egészséges és finom ebédet szeretnénk, még nem késő nekiállni a provence-iak kedvenc levesének.
6 fő részére
Elkészítés: 40 perc
Főzési idő: 2 óra
Hozzávalók:
Hozzávalók a pistou-hoz:
Elkészítés:
Mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket. A paradicsomot kivéve tegyük bele egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd forraljuk fel.
Ha felfort vegyük kisebb fokozatra, és főzzük 2 órán. A paradicsomot csak az utolsó 10 percre dobjuk a levesbe.
Amíg fő a leves, készítsük elő a pistou-t: törjük össze a fokhagyát, adjunk hozzá a bazsalikomot, az olívaolajat és a sajtot.
A pistout ne főzzük, csak közvetlen tálalás előtt keverjük hozzá a leveshez.