Ivott már sajtteát?

sajt tea
Vágólapra másolva!
A legtöbb ember a teát cukorral és citrommal issza, mások mézzel és tejjel, esetleg tejszínnel és cukorral. Ebben nincs semmi meglepő, ám az meglepő, amikor sajt került a gőzölgő italba.
Vágólapra másolva!

A sajttea valójában Tajvan szigetéről származik; kezdetben sajtporral készítették, de ma már egy krémes réteg található az ital tetején, ami valójában krémsajt, habtejszín és tej. Az újfajta trend villámként cikázik végig Amerikán, és ki tudja, talán hamarosan hozzánk is elér. Ám, ha nem tudunk addig várni, készítsük el magunk!

Forrás: Mental Floss

Sajttea

Hozzávalók:

  • 240 ml habtejszín
  • 60 g sajtkrém
  • 90 ml tej
  • csipet só
  • 40 g cukor
  • egy bögre zöld tea

Elkészítés:

Öntse a krémsajtot és a tejet egy tálba, utána egy konyhai robotgép segítségével keverje össze. Adja hozzá a habtejszínt, a cukrot és a sót; keverje alacsony sebességgel addig, míg a cukor fel nem oldódik. Ha elkészült, kanalazza az ital tetejére, és kortyolja lassan, mintha sört inna. Így együtt élvezheti a tea és a krémes réteg aromáit.