Hódított a véres hurka a nemzetközi szakácsversenyen

Vágólapra másolva!
A lengyel versenyen Hack Barnabás, a Michelin-csillagos Costes Downtown szakácsa képviselte hazánkat, és vitte hírét a remek magyar gasztronómiának. A hazai alapanyagok a zsűri figyelmét is felkeltették, hiszen a magyar szakács végül a dobogó második fokára állhatott fel.
Vágólapra másolva!

A Nestlé International Chef Culinary Cup szakácsversenyt március 21-én rendezték meg Varsóban, ahol négy ország – Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország – 12 versenyzője mérte össze tudását. A megmérettetésen csak hivatásos szakmabeliek vehettek részt, akiknek 60 perc alatt kellett 1 ételt elkészíteni 7 főre, majd angol nyelven bemutatni a nemzetközi zsűrinek.

Hack Barnabás fogása: mangalica karaj, véres hurka, paszternák, dió és körte Forrás: Nestlé International Chef Culinary Cup

A zsűri tagjai nemcsak az étel ízét és kinézetét értékelték, hanem a kreativitást és a tehetséget is. Legalább egy Nestlé Chef terméket fel kellett használniuk kötelező elemként, de ettől eltekintve a versenymunka alapanyagai szabadon választhatóak voltak, a versenyzőknek azonban

törekedniük kellett arra, hogy az adott fogás jellemezze őket.

A zsűri emellett azt is megfigyelte, hogy a szakácsok mennyire precízen és higiénikusan dolgoznak, illetve milyen technikákat alkalmaznak az étel elkészítéséhez.

Hack Barnabás Forrás: Nestlé

Hack Barnabás, a Michelin csillagos Costes Downtown szakácsa végül a dobogó második fokán végzett.

Hack Barnabás étele elkészítéséhez többnyire magyar alapanyagokat használt: a tányéron helyet kapott a mangalicakaraj, a véres hurka, a paszternák valamint a dió és a körte is.