Tejkaramellás-csokis pillecukor 15 perc alatt

pillecukor
Vágólapra másolva!
Noha közeleg a nyár, és lassan itt a bikiniszezon, ugyan ki tudna ellenállni egy cukorsokkot ígérő finomságnak? Az édesszájúak biztosan nem! Ha pedig tudomást szereznek arról, hogy milyen egyszerű elkészíteni, akkor azonnal a sütőhöz rohannak, és a diéta gondolata a múltté lesz.
Vágólapra másolva!
Forrás: Food Network

Tejkaramellás-csokis pillecukor – Ayesha Curry receptje

Hozzávalók:

  • 1 és ½ bögre* csokoládépehely
  • 1 és ½ bögre tejkaramella
  • ¼ bögre főzőtejszín
  • 3 bögre mini pillecukor
  • Graham-keksz a felszolgáláshoz

*1 bögre = 2,5 dl

Elkészítés:

Először tegye legfölülre a sütőrácsot, azután melegítse elő a sütőt 235°C fokra. Tegyen a rácsra egy 25 cm átmérőjű, kerek, öntöttvas vagy rozsdamentes acél serpenyőt, majd ha átmelegedett, óvatosan vegye ki, szórja bele a csokoládét és a tejkaramellát, csorgassa rá a tejszínt, végül oszlassa el a tetején a pillecukrot.

Tegye vissza a serpenyőt a sütőrácsra, és süsse 5-6 percig, vagy amíg a pillecukor megolvad, a teteje pedig aranybarna lesz. Tálalja Graham-keksszel.