Görög szusit ettünk, és egy robottal főztünk

szusi
Vágólapra másolva!
Megdöbbentünk a világ első robotikus konyháján, de akkor is, amikor kiderült, milyen veszélyes a sok só. Miközben 15 perc alatt készítettünk desszertet, majd uborkából görög szusit, azon tanakodtunk, milyen bort ihatott Jézus az utolsó vacsorán. Szőlőtőkékkel teáztunk, megcsodáltuk az Unicum Szilva legújabb külsejét, és megtudtuk mennyit kell várnunk, hogy autóba ülhessünk, ha alkoholt ittunk. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ennyit várjon, mielőtt vezetne, ha ivott

Azt gondoljuk, hogyha az italozásra ráeszünk egy kevés húsvéti sonkát és kenyeret, hamarabb felszívódik az alkohol? Tévedünk! Az étel, így a zsír sem közömbösíti az alkoholt.

Átvert bennünket a Burger King

Ezt a szendvicset, ha akartuk volna, se tudtuk volna megkóstolni: a csokoládés Whoppert áprilisi tréfának szánta az étteremlánc. Aki emiatt tért be az étterembe, annak bizony csalódnia kellett.

Forrás: Burger King

A csokis piskótából, tűzön grillezett csokival, kandírozott vérnarancs szeletekkel, fehér csokoládé karikákkal, tejcsokoládés forgácsokkal, málnaszósszal és lágy vaníliakrémmel készült szendvicsről kiderült, hogy voltak, akik pontosan azt gondolták, hogy tréfa.

Ezekből az eszközökből eszébe sem jutna konyhai dekorációt készíteni

Ha szóba kerül a tálalás, eszébe sem jutna senkinek egy darab zsákvászont felhasználni hozzá. Pedig gyönyörű tányéralátét és evőeszköztartó készülhet belőle. Videóval.

Ez a szusi valójában fagylalt

Ne higgyen a szemének, ha meglátja ezeket a szusikat! Szinte észre sem vesszük a különbséget, pedig nem halból és rizsből, hanem fagylaltból készültek.

Forrás: Gelarto Instagram

Ebben a kreatív New York-i kávézóban új trenddel készülnek az idei nyárra: ötvözik az olasz és a japán konyhát. Így született meg a fagylalt, amelyet evőpálcikával fogyaszthatnak el a vendégek, hiszen úgy néz ki, mint egy szusi. Képgalériával.

Tejkaramellás-csokis pillecukor 15 perc alatt

Noha közeleg a nyár, és lassan itt a bikiniszezon, ugyan ki tudna ellenállni egy cukorsokkot ígérő finomságnak? Az édesszájúak biztosan nem! A tejkaramellás-csokis pillecukor receptje a cikkben.

Milyen bort ihatott Jézus az utolsó vacsorán?

Ha a húsvéti szimbólumokat, jelképeket kellene felsorolnunk, a tojás, a bárány és a nyúl mellett valószínűleg eszünkbe sem jutna a bor. Pedig a keresztény egyház elsőszámú vallási ünnepéhez semmi sem áll közelebb.

Milyen bort ihatott Jézus az utolsó vacsorán? Forrás: Shutterstock

A Bibliában először Noéval kapcsolatban esik szó róla: a Szentírás Noét mint szőlőművest ábrázolja, aki megtapasztalta a bor mámorító hatását. De vajon milyen bort ihatott Jézus?

Töltött krumplibomba, ahogy a húsimádók szeretik

Ön is szeret veszélyesen élni? Kedveli a bevállalós fogásokat? Akkor ezt a receptet önnek találták ki. Készítsen krumpliból és marhából bombát!

Kilencven év után kinyithattak az ír kocsmák nagypénteken

Egy – az eredeti, 1927-es tilalmat eltörlő – új szabályozásnak köszönhetően nagypénteken is fogadhatják a vendégeket az írországi csapszékek. A sörözők előtt már kora reggel tömeg várta a nyitást.

Forrás: NURPHOTO/ARTUR WIDAK/NURPHOTO/ARTUR WIDAK

A szóban forgó 1927-es törvény betiltotta az alkoholos italok árusítását karácsonykor, nagypénteken és Szent Patrik napján. Az utóbbira vonatkozó korlátozást 1962-ben oldották fel.

Last minute ajánlatok a konyhában

Fogalma sincs, milyen falatkákkal várja a vendégeket, és már teljesen kétségbe van esve? Itt van két last minute recept, ami kihúzza a kellemetlen helyzetből. Gyorsak és egyszerűek.

Kóstoljon bele az erdélyi konyhába!

Ha szereti a különlegességeket, és szívesen készít határon túli ételeket, akkor nem is kell messzire utaznia. Erdélyben, a zord havasok és zöldellő legelők hazájában nemcsak a természeti értékek varázsába, hanem a fantasztikus konyhába is érdemes belekóstolni.

Forrás: Cafedelites

Az erdélyi gasztronómia rendkívül sokszínű, megbecsült, kivirágzását pedig a falusi és polgári asszonyok gondoskodásának köszönheti. Az egyik különlegessége, hogy olcsón és egyszerűen készítik ételeiket, amelyek kellőképp fűszeresek és finomak.

160. születésnapját ünnepli a cukrászda

Az innovációról híres Gerbeaud Cukrászda immár 160 éves, a jubileum alkalmából pedig egy rendkívüli desszerttel készül a vendégeknek. A cukrászda a Vince Budapest Wine Show visszatérő vendége; idén a jubileumi tortáját is itt mutatja be először.

Húsvéti desszertek a világ körül

Kíváncsi rá, milyen finomsgok kerülnek az asztalra húsvétkor a világ különböző országaiban? Galambbal, szurokkal és pirosra festett főtt tojással ünnepelnek. Képgalérián a desszertek.

A görög szusiért és a robotikus konyháért lapozzon tovább!