Miért nem isznak az egyetemisták jó bort?

bor
Vágólapra másolva!
Ha visszatekintünk az egyetemi éveinkre, számunkra is nyilvánvalóvá válik, hogy a fiatalok és az idősebb korosztály borfogyasztási szokásai merőben eltérnek egymástól; míg hallgatóként a mennyiség, felnőttként már inkább a minőség elvét követjük. De vajon mi ennek az oka? Miért nem isznak jó bort a fiatalok?
Vágólapra másolva!

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Kutatói Napok 2018 elnevezésű eseményén az előadók gondolatébresztő beszélgetéseken, inspiráló vitákon keresztül mutatják be az iskola kutatócsoportjai és oktatói által készített kutatásokat. A cél, hogy megfoghatóvá és érthetővé tegyék a tudományos életet.

Forrás: Shutterstock

Többek között arra az izgalmas kérdésre is keresik a választ, hogy miért nem isznak az egyetemisták jó bort. Totth Gedeon és Harsányi Dávid kutatásaikkal mutatják be a különbségeket a fiatalok és az idősebb korosztály borfogyasztási szokásai között;

a beszélgetés során kiderül, hogyan javíthatunk a borkultúrán az egyetemisták körében.

A „Fenntartható élelmiszertermelés – fenntartható élelmiszerfogyasztás" című előadáson – amelyet a BGE Fenntartható Vendéglátás Kiválóság Központja szervez – megtudjuk, mit jelent a fenntarthatóság, valóban elérhető-e a környezettudatos táplálkozás, illetve mitől lesz egy alapanyag minőségi.

A Kutatói Napok 2018 eseményt április 5. és 6. között tartják a Budapesti Gazdasági Egyetemen; a „Miért nem isznak az egyetemisták jó bort?" előadásra április 5-én, 15:30-17:00-ig, a „Fenntartható élelmiszertermelés – fenntartható élelmiszerfogyasztás" beszélgetésre pedig április 6-án, 9:00 és 12:30 között kerül sor.