Kiválasztották a legjobb cseh, lengyel, szlovák és magyar bort

Magyar Borok Bálja
Vágólapra másolva!
Összecsaptak a V4-borok a térség legnagyobb borszakmai találkozóján. A zsűri 3 órán át kóstolta a 20 tételt, ám végül megszületett az eredmény: kiválasztották a legjobb cseh, lengyel, szlovák és magyar bort.
Vágólapra másolva!

A VinCE Budapest Wine Show szervezői és a Magyar Turisztikai Ügynökség a 4 ország borkultúrájának megismertetésén keresztül szeretne hidat képezni Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország között. A VinCE Budapest Wine Show-n idén először alakítottak ki V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé vált a 4 ország borkínálata.

A legjobb V4-borok Forrás: VinCE Budapest Wine Show 2018 Facebook

A Visegrádi Csoport tagországainak borai április 5-én, csütörtökön, az esemény szakmai napján versenyeztek. A szakemberek 3 órán át kóstolták a 20 tételt; ezekből választották ki azokat a borokat,

amelyek legjobban reprezentálják az adott ország borkészítését, szőlőfajtáit és borstílusait.

A borokat – a VinCE Magazin tesztjeihez hasonlóan – vakkóstolás alapján bírálták, illetve a nemzetközileg is elismert 20-as pontrendszerben pontozták. A zsűri szerint a

legjobb szlovák tétel a Vintop Karkó pincészet

2015-ös Cabernet Franc bora lett Búcsról. A pincészet egy pici családi vállalkozás, amely már többször szerepelt jól a VinCE Magazin tesztjein.

Csehországból a Třebívlice borvidék Johann Winery 2014-es White tételét választották ki, amely pinot blanc, zöldszilváni, fűszeres tramini és rizling házasításából készült, míg Lengyelországból a Winnica Equus Cabernetis Prestige 2017 tétel lett a legjobb, amely számos borversenyen ért már el kiváló helyezést, és impozáns, különleges palackból kóstolható.

Magyarországról pedig a Kristinus Pincészet Olaszrizlingje lett a befutó 2015-ből.

A modern dél-balatoni borászatban komplex borélménnyel, bormozival, fine dining étteremmel és szálláslehetőséggel várják a borkedvelőket.

A Várkert Bazárban, a VinCE Budapest Wine Show-n 160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be, illetve a 3 nap alatt összesen húsz mesterkurzust tartottak világhírű borászok, borszakírók és Master of Wine-ok részvételével.