Hamisítatlan thai ízekre vágyik?

thai
Vágólapra másolva!
Megnyitott a Ngon Street Food a Józsefvárosi piac kavalkádjának szomszédságában. Mivel az étterem egyenesen Ázsiából vásárolja hozzávalóit, és thai szakácsokkal dolgozik, igazán eredeti vietnami és thai ízekre számíthatunk.
Vágólapra másolva!

A Ngon Street Food étterem célja, hogy a gasztronómián keresztül közvetítsen az eltérő kultúrák között. Ezért a kialakításánál külön figyelmet fordítottak arra, hogy milyen hangulat fogadja a vendégeket, amint belépnek az ajtón: a belső térben Szőke Gergő grafikus kortárs trendekre érzékeny ízlése, valamint Bangkokból és Saigonból hozott inspirációk köszönnek vissza. A Józsefvárosi piac tőszomszédsága ugyanis jó lehetőség arra, hogy Bangkok vagy Saigon utcáinak nyüzsgésébe képzeljük magunkat.

Ngon Street Food Forrás: Lakos Máté

Az étterem az étlap összeállításában a jó értelemben vehető egyszerűségre törekedett. Olyan hagyományos ételeket válogattak össze, amelyeket az átlagemberek esznek a nyüzsgő utcán Délkelet-Ázsiában, száguldó motorok közelségében, kis műanyag székeken ülve.

Ngon vietnámi nyelven azt jelenti: finom.

Az ázsiai konyhákban rengeteg zöldség és fűszer kerül az ételekbe, és elképesztő kreatívan variálják, keverik az alapanyagokat, az ízeket.

Az étterem a hozzávalókat egyenesen Ázsiából vásárolja, ezért igazán eredeti vietnami és thai ízekre számíthatnak a vendégek.

Ráadásul a szakácsok Thaiföld Isan régiójából származnak, ami visszaköszön az ételek karakterén.