Így kerül kevesebb só a sonkába

2018.04.13. 14:22

A szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a magas vérnyomás egyik fő oka a túlzott sóbevitel. Egy 2014-es felmérés szerint a magyar lakosság sóbevitele jelentősen meghaladja az ajánlott napi 5 grammot: a férfiak átlagosan 15,9 gramm, a nők mintegy 11,2 gramm sót fogyasztanak naponta, ez az érték többszöröse az ajánlottnak. A húsipar egyre több csökkentett sótartalmú terméket dob piacra: a Kométa kék címkével jelölt termékei 25%-kal kevesebb sót tartalmaznak.

Magyarországon a sóbevitel többszöröse az ajánlottnak: egy 2014-es felmérés szerint a férfiak átlagosan 15,9 gramm, a nők 11,2 gramm sót fogyasztanak az ajánlott napi 5 gramm helyett.

Forrás: -

A Kométa termékei gluténmentesek, szójamentesek, laktózmentesek, tejfehérjementesek, kiemelt termékei pedig glutamátmentesek is. Az idei év újítása a Kométa Gold termékcsalád, amely

nem tartalmaz mesterséges színezéket.

A kék címkével jelölt termékek sótartalma pedig 25%-kal csökkentettek.

Célunk, hogy minél magasabb beltartalmi értékű termékeket gyártsunk, és elkerüljük a szükségtelen adalékanyagok használatát. Magyarországon a sóbevitel többszöröse az ajánlottnak, ezért döntöttünk a csökkentett sótartalmú termékek gyártása mellett. Csak olyan termékeket készítünk, amit a saját családunknak is szívesen kínálunk.

– mondta el Giacomo Pedranzini, a cég ügyvezető igazgatója.

A Kométa vállalat birtokosa a Hazai feldolgozású termék védjegynek, 2016-ban beválasztották a TOP 50 innovatív vállalkozás, 2017-ben pedig a TOP 50 Élelmiszergyártó közé Magyarországon. Emellett a márka többszörös Magyar Brands és Superbrands, valamint Business Superbrands díjas.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: