Hamburger tarantula pókból

Vágólapra másolva!
Az USA Észak-Karolina államában található Durham városában a Bull City Burger idén harmadszor tart „Tarantula Hónapot" áprilisban. Különleges hamburgerükben marhahúspogácsa, gruyere sajt, csiliszósz és egy pirított tarantula pók van.
Vágólapra másolva!

Seth Gross, a Bull City Burger tulajdonosa hét évvel ezelőtt kezdett el különleges hamburgerekkel kísérletezni. Azt vizsgálta, hogy a világ különböző tájain az emberek milyen formában viszik be a szervezetükbe a szükséges fehérjét, és ez nagyon változatos képet mutat. A Bull City Burgerben korábban kapható volt tücsökkel és más ízeltlábúakkal készült hamburger, de a legnagyobb sikert a tarantula pók felhasználása aratta, nyilván a látványa miatt.

Forrás: Bull City Burger

Az étterem honlapján lehet előre megrendelni a különleges hamburgert, és aki elfogyasztja, az egy pólót kap ajándékba, ami messziről hirdeti, hogy viselője teljesítette a „kihívást". A Fox News tudósítása szerint egyébként a hatalmas póknak csak a látványa bizarr, az íze nagyon hasonlít a rákfélékére. Az akció nem kötődik korhatárhoz, sőt a tapasztalatok szerint a gyerekek vállalkozó kedve sokkal nagyobb, ha az új étel kipróbálásáról van szó.