A világ egyik legrangosabb eseményén mutattuk be borainkat

2018.04.17. 12:13

A borturizmus Magyarországon hatalmas fejlődésnek indult – mondta Anthony Swift főszervező a Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon. Idén Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy otthont adhat a világ egyik legrangosabb eseményének: több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember érkezett hazánkba 29 különböző országból.

Magyarország először adott otthont a világ legnagyobb borturisztikai eseményének: ez volt az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) tizedik, jubileumi rendezvénye, ahol az ország borvidékei sikerrel mutatkoztak be a nemzetközi szakmai közönségnek.

A vendégek vezetett túrákon ismerhették meg a magyar borkultúrátForrás: Shutterstock

A háromnapos rendezvényre a világ különböző pontjairól érkeztek szakemberek, utazási irodák, tour operatorok és szakmai szervezetek képviselői, akik előadásokon vettek részt, üzleti tárgyalásokat folytattak, és vezetett túrákon ismerhették meg borkultúránkat, pincészeteinket, gasztronómiai kínálatunkat és turisztikai attrakcióinkat.

A helyszínen kóstolhatták meg Etyek, Eger, Tokaj, Szekszárd, Villány, valamint a Balaton borait.

Az IWINETC nagyban hozzájárult borvidékeink és borkultúránk ismertségének és elismertségének növekedéséhez. 

Izgalmas volt látni, ahogyan a külföldi szakmai közönség – köztük olyanok, akik most először jártak hazánkban – felfedezték Budapest szépségét, autentikus borainkat, bortermő helyeinket, bepillantást nyertek több száz éves borkultúránkba. Meggyőződésem, hogy vendégeink az új partnerkapcsolatok mellett rengeteg inspirációval, élménnyel és Magyarország jó hírével térnek haza."

 – összegezte a rendezvény tapasztalatait Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt vezető szakértője.

Az esemény teljes sikerrel zárult, amelyen az eddigi legnagyobb létszámú résztvevőt fogadtuk. Magyarország, mint borturisztikai desztináció és a magyar bor- és gasztroturisztikai szakma kétségkívül sokat köszönhet a Magyar Turisztikai Ügynökség szerepvállalásának. A borturizmus Magyarországon hatalmas fejlődésnek indult, mind a fogyasztói tudatosság, mind a borturisták számának tekintetében.

– mondta Anthony Swift, az IWINETC főszervezője.

A jövő évi IWINETC-nek Baszkföld, Vitoria városa ad otthont. A stafétát Alfredo Retortillo turizmusért, kereskedelemért és fogyasztóvédelemért felelős miniszter vette át Budapesttől.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: