Badacsony New Yorkban: hódított a Sabar Borház és kékfrankos roséja

2018.04.22. 09:00

Elrabolta a szíveket a Sabar Borház és annak kékfrankos roséja a Nagy Badacsony Kóstolón. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők már tervezik a jövő évi rendezvényt: még több kiállítóval várnák a vendégeket.

A New York Palota tágas és vonzó Róma termében valódi sétakóstolón vehettek részt a látogatók: a borvidék hegyeit bejárva ismerkedhettek meg a különböző borászatokkal és azok boraival. A teremben elhelyezett kivetítők segítségével a szervezők odavarázsolták a borvidéket a helyszínre.

Forrás: Sabar Borház

A Róma terem előterében 15 turisztikai szolgáltató várta a látogatókat: hotelek, családi panziók, a legismertebb, illetve új vendéglátóhelyek, helyi termékek és programhelyszínek mutatkoztak be, akik kínálatukkal jól kiegészítették a Badacsony és Balaton élményt. 

A Vivaldi teremben a rendezvényt kísérő két mesterkurzus teltházzal zajlott: Sánta Zoltán WSET CE, Dip WSET (AIWS), Weinakademiker, „Úri muri – a Kéknyelűről őszintén" című előadásában a badacsonyi kéknyelű sokszínűségét mutatta be. Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive séfje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja, „Borok ételekhez vagy ételek borokhoz..." című előadása közben a résztvevők a badacsonyi borok mellé az

általa kreált falatokat is megkóstolhatták.

A látogatók kedvenceket is választhattak: egy nyereményjáték keretében adhatták le szavazatukat a számukra legkedvesebb badacsonyi borászatukra, badacsonyi borukra, valamint a kedvenc turisztikai kiállítójukra. A Sabar Borház és kékfrankos rosé boruk kapta a legtöbb szavazatot.

A Turisztikai szolgáltatóknál holtversenyben a Hotel Bonvino Wine&Spa és a Lábdi Piac lett a közönség kedvence.

A szervezők már tervezik a folytatást és a jövő évet. Az idei tapasztalatok alapján jövőre, március második felében várhatóan még több kiállítóval kerül sor az eseményre.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: