Ananászos palacsinta mascarponés tejszínhabbal

2018.04.25. 08:20

Nincs ötlete, mivel lepje meg kedvesét egy fárasztó nap után? Ne is gondolkodjon tovább! Készítsen ananászos palacsintát mascarponés tejszínhabbal, és ne feledje: nemcsak a férfiak, hanem a nők szívéhez is vezethet a hasukon keresztül az út.

Forrás: Shutterstock

Ananászos palacsinta mascarponés tejszínhabbal

Hozzávalók a palacsintához:

  • 1 és ½ bögre* liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ¾ teáskanál finom tengeri só
  • 2 db nagy tojás
  • 1 és ½ bögre író
  • 3 evőkanál sózatlan vaj, megolvasztva + még egy kevés a palacsintasütő kikenéséhez
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
  • ananászos-mangós szirup, mascarponés tejszínhab, porcukor, friss menta a tálaláshoz

*1 bögre= 2,5 dl

Hozzávalók az ananászos-mangós sziruphoz:

  • 2 és ¼ bögre friss mangó, apróra kockázva
  • 2 és ¼ bögre friss ananász, apróra kockázva
  • 1 és ½ bögre kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1-2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 2 bögre víz

Hozzávalók a mascarponés tejszínhabhoz:

  • 225 g szobahőmérsékletű mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • ½ bögre tejszín
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje

Az ananászos-mangós szirup elkészítése:

Öntse egy lábasba a 2 bögre felkockázott mangót, a 2 bögre felkockázott ananászt, a cukrot és a 2 bögre vizet. Forralja fel, azután időnként megkeverve főzze körülbelül 15 percig, vagy míg a gyümölcs megpuhul.

Vegye le a lábast a tűzről, utána egy botmixer segítségével turmixolja össze a gyümölcsöket. Öntse bele a mézet, azután tegye vissza rotyogni legalább 15 percig, vagy míg besűrűsödik; néha keverje meg.

Szűrje át egy tálba a keveréket, adja hozzá a maradék felkockázott mangót, ananászt, a reszelt narancshéjat és a citromlevet; jól keverje össze, majd tegye félre.

A mascarponés tejszínhab elkészítése:

Egy közepes tálban keverje össze egy habverő segítségével a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát és a ½ bögre tejszínt. Ha elkészült, töltse habzsákba.

A palacsinta elkészítése:

Egy tálban keverje össze a lisztet, a kristály- és barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliát és a sót. Egy másik tálban keverje össze az írót, a tojásokat és a vajat; öntse a száraz összetevőkhöz, majd dolgozza jól össze. Pihentesse a tésztát 15 percig szobahőmérsékleten.

Kenjen ki olvasztott vajjal egy teflon bevonatú palacsintasütőt. Süsse a palacsintákat, míg aranybarnák lesznek. Tálalja az ananászos-mangós sziruppal, illetve díszítse mascarponés tejszínhabbal és mentával. Ízlés szerint szórja meg porcukorral.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: