Ezek a legjobb otthoni fagylaltkészítő gépek

2018.06.14. 15:39

Ugye, milyen jól tud esni egy gyümölcsös fagylalt egy tikkasztó nyári napon? Hát még akkor, ha házi készítésű! Nem kell többé jeges desszertért szaladni a boltba vagy a fagyizóhoz, ha van otthon fagylaltkészítő gép. Mindig lesz egy adag hűs desszert a fagyasztóban, amely ráadásul a saját szájunk íze szerint, friss gyümölcsökkel és adalékanyag-mentes hozzávalókkal készülhet.

1. Cuisinart ICE40BCE

Ezzel a géppel két különböző fagylaltot készíthetünk egyszerre. A gépben 2 darab 1 literes rozsdamentes acél tartály van, ezeket ki lehet venni, és el lehet mosogatni. A gép fagylalt, szorbé és ital készítésére is alkalmas. Az ára 36 000 Ft körül mozog.

A képre kattintva megnézheti, hogyan néznek ki, és összehasonlíthatja a fagylaltkészítő gépeket.

A képre kattintva összehasonlíthatja a fagylaltkészítő gépeket 7890 forinttól 58 990 forintigForrás: Waschbär

2. ORION OFG-150

Ezt a fagylaltgépet digitális kijelzővel és egy 1,5 literes edénnyel látták el. Egy adag fagylaltot körülbelül

20-40 perc alatt készít el.

Ez azért elég jól hangzik, nem igaz? Már 7890 forintért meg tudja rendelni.

3. DeLonghi IC 8500

A körülbelül 17 000 forintértékű DeLonghi IC 8500 fagylaltgéppel pedig még krémesebb, még finomabb a fagylalt – köszönhetően a forgólapátoknak. Ára 14 ezer forint körül van.

4. GUZZANTI GZ 155

A GUZZANTI GZ 155 típusa fagylalt-, szorbé- és joghurtkészítésre is alkalmas. A 1,5 literes edénynek köszönhetően az egész családnak elég fagylalt kerülhet a fagyasztóba.

LCD-kijelzővel, valamint digitális időzítővel is ellátták, és mindössze 20 perc kell ahhoz, hogy a kezünkbe kerüljön a nyári melegben mennyei mannának számító hűs desszert.

A gép már 12 990 forintért kapható.

5. Ariete 635 Ice cream & Yogurt

Az Ariete 635 Ice cream & Yogurttal – ahogy a neve is mutatja – nemcsak fagylaltot, hanem joghurtot is készíthet. A gépnek mindössze

30 percre van szüksége,

hogy a család elé varázsolja a friss fagylaltot. A gépet körülbelül 16 000 forintért vásárolhatja meg.

6. DeLonghi ICK6000

 A 58 990 forintértékű DeLonghi márka ICK6000 típusával szorbét, illetve gazdag és krémes fagylaltot készíthet, lehűtheti vele az italokat, és tárolhat benne jégkockákat is. Saját kompresszora van.

7. Breville the Smart Scoop #BCI600XL

Ezt a fagylaltgépet külföldről tudja megrendelni. Alkalmas joghurt, fagylalt és szorbé készítésére. Időzítővel, hidegentartó-funkcióval, tisztító kefékkel és LED-kijelzővel felszerelt. Ennek megfelelően az ára igencsak borsos: 320 amerikai dollárért rendelhetjük meg.

8. Steba IC20

Ezzel a géppel mindössze 30 percet kell várnia a fagylaltra. Könnyű tisztítani, ahogy használni is, edénye 1,5 literes, és mindössze

17 290 forintba kerül.

Azt azonban tudni kell, hogy a házi fagylalt sosem lesz olyan krémes, mint amit a fagylaltozóban vagy a boltban kapunk az állagjavító hiánya miatt. Viszont egy sokkal gyümölcsösebb, finomabb és természetesebb desszert kerülhet az asztalunkra.

+1: Shake 'n' Make

A Shake 'n' Make fagylaltkészítő és tároló nem gép, hanem egy pohár. Néhány perc alatt ígér egy egész doboz fagylaltot. A használati utasítás szerint mindössze sót és jeget kell tenni a pohárt körülvevő külső rekeszbe, a fagylaltnak szánt krémet az edénybe, majd rázás után a jégnek és a sónak köszönhetően a hűs desszert percek alatt elkészül. A Shake 'n' Make fagylaltkészítőt külföldről tudja beszerezni 12 angol font körüli áron.

Ha sikerült döntenie, és megvásárolta a fagylaltgépet, próbálja ki a következő receptet!

Forrás: Shutterstock

Szedres fagylalt

Hozzávalók:

  • 2 csésze szeder
  • 1 csésze cukor
  • 1 és ½ evőkanál citromlé
  • 1 és ½ csésze tejszín
  • ½ csésze tejföl

Elkészítés:

Tegye fel főni egy nagy serpenyőben a szeder, a cukor és a citromlé keverékét. Főzze, amíg a cukor feloldódik, a gyümölcs pedig megpuhul.

Tegye a keveréket egy konyhai robotgépbe, miután egy kicsit kihűlt, és dolgozza jól össze. Azután szűrje át egy hálós vagy kislyukú tésztaszűrőn, majd öntse vissza a robotgépbe.

Adja hozzá a tejszínt, illetve a tejfölt, és dolgozza jól össze. Végül öntse a keveréket a fagylalttkészítő gépbe, körülbelül fél órán belül pedig már élvezheti is a hűs finomságot.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: