Íme az ország első olívaolaj- és kenyérünnepe

2018.06.19. 07:00

Közeleg az év legmisztikusabb és legrövidebb éjszakája, a Szent Iván-éj. Kóstolja meg az ország első számú pékjeinek kenyereit és a világ legjobb olívaolaját ezen az estén!

Az I. Olaj- és kenyérünnep az első olyan rendezvény Magyarországon, ahol az ország legjobb pékjeinek kenyereit, valamint a világ első számú, 99/99 ponttal díjazott olívaolaját egyszerre kóstolhatja meg a közönség.

Forrás: Németh Richárd/Wine Flow

Délutántól kora estig szakmai programokat – workshopokat, kóstolókat és kerekasztal-beszélgetéseket – tartanak az olívaolaj és a kenyér témájában. Emellett szó lesz természetesen a párosításokról is, így a

hazai boroknak és a kisüzemi söröknek

is jut némi szerep a rendezvényen. 

A nap második részében koccannak a poharak, és elbúcsúztatjuk az év leghosszabb napját, majd áttáncolunk az év legrövidebb éjszakájába.

A hazai kézműves kenyerekről az Artizán Budapest, azaz Fekete Gergő és barátai, a kávékról a Lamarzocco Hungary, a finom falatokról a Gastro-Hack, a sörökről pedig a Reketye Brewing Co.  gondoskodik. Kitelepül a Mitiszol? borbár, a világ legjobb olívaolaját pedig Tóth Guszti, az Igazioliva tulajdonosa hozza el nekünk.

A rendezvény család- és kutyabarát. A belépő magában foglal egy tálat is, rajta kenyér, olívabogyó, aszalt paradicsom és olívaolaj.

Az I. Olaj- és kenyérünnepet Pomázon, az Igazioliva kertjében tartják június 23-án. További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára. A The Governor-olívaolajról ebben a cikkünkben írtunk.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: