Kevesebb cukor lesz az üdítőkben

2018.06.14. 11:24

Csökkentik az üdítők cukortartalmát a hazai üdítőital-gyártók: az alkoholmentes italok cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50%-kal lesz kevesebb, mint 2010-ben volt.

A cukortartalom-csökkenés miatt a gyártók új termékeket vezetnek be, változtatnak a receptúrán, növelik a kis kiszerelésű termékek számát, valamint bővítik az alacsony kalóriatartalmú és kalóriamentes termékek kínálatát. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség önkéntesen vállalta ezt a változtatást.

Az alkoholmentes italok cukortartalma ötven százalékkal lesz alacsonyabb 2020-ra

Emellett a tagvállalatok tudatos folyadékfogyasztásra fogják ösztönözni a vásárlókat, hogy minél többen válasszák az alacsony cukortartalmú vagy kalóriamentes árukat.

Tehát 2020 végéig a 2017-es adatokhoz képest 10%-kal csökkentik termékeik 100 milliliterre eső átlagos cukor- és kalóriatartalmát.

Ez azt is jelenti, hogy a 2010-es értékekhez viszonyítva a felére fog csökkenni a cukor- és kalóriatartalom 2020-ra.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: