Kíváncsi, melyik az ország legjobb pálinkája?

pálinka
Vágólapra másolva!
Noha megvan az ország legjobb pálinkája, a díjátadóig csak a Pálinka Nemzeti Tanács két tagja tudhatja, ki az idei győztes. A versenyre idén is érkeztek különleges, vadontermő gyümölcsökből készült párlatok, ám a legtöbb nevezett tétel kajsziból, irsai olivérből és szilvából készült.
Vágólapra másolva!

A Pálinka Nemzeti Tanács szakértői 307 különböző tételt kóstoltak végig Komáromban, hogy kiválaszthassák 2018 legjobb pálinkáit.

– mondta el Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka-verseny bírái 5 szempont alapján vizsgálták a nevezett párlatokat: külön pontozták az ízek és illatok karakterét, illetve tisztaságát, valamint hogy ezek mennyire harmonizálnak egymással.

A versenyre a klasszikusnak számító tételek mellett idén is érkeztek különleges házasítások: neveztek feketecseresznye és málna-, valamint birs és penyigei szilvapálinkával is.

Az eredményeket június 28-án, az Országház Felsőházában hirdetik ki. Addig csak a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke és a versenyigazgató tudhatja, ki készítette 2018-ban az ország legjobb pálinkáját.