Rá sem bír nézni a sütőre a nagy melegben?

málna, pite
Vágólapra másolva!
Mindig arra vágyunk, amit nem kaphatunk meg. Így van ez a gyümölcsökkel is. Télen minden álmunk, hogy friss málnát majszolhassunk, ám a nyár beköszöntével annyi érik a kertben, vagy olyan sokat hoz a szomszéd, hogy nem győzünk lekvárt vagy szörpöt készíteni belőle. Már frissen sem fogyasztjuk, hisz a könyökünkön jön kifelé, a maradékkal pedig fogalmunk sincs, mit kezdjünk. Főleg, mivel a sok lekvárfőzés után már a konyha közelébe menni sincs kedvünk. Ez a desszert azonban olyan gyorsan elkészül, hogy egyáltalán nem fáradság, és még a málna sem megy tönkre.
Vágólapra másolva!
Forrás: Marshas Baking Addiction

Málnás-fehér csokoládés pite

Hozzávalók a pitetésztához:

  • 300g Graham-keksz, darálva
  • 50g cukor
  • 115g sózatlan vaj, megolvasztva

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 350g fehér csokoládé, apróra törve
  • 120ml tejszín
  • 56g sózatlan vaj
  • 250g friss málna

A pitetészta elkészítése:
Keverje össze egy tálban a Graham-kekszet és a cukrot. Adja hozzá az olvasztott vajat, és dolgozza össze.

Amikor összeállt, nyomkodja bele egy piteformába, és tegye a hűtőbe, míg elkészül a töltelék.

A töltelék elkészítése:
Tegye a csokoládé, a tejszín és a vaj keverékét a mikróba 20 másodpercre. Keverje össze, és ha nem olvadt meg teljesen, tegye vissza újra 20 másodpercre. Ismételje addig, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

Szórja a málnát a piteformába, öntse rá a fehércsokoládés-keveréket, és tegye hűtőbe legalább 2 órára.