Jó borokat akar inni?

2018.07.02. 09:30

Szeretjük a jó bort. Ó, de még mennyire! Ki az édesebb, zamatosabb, ki a szárazabb, tanninosabb fajtákat. Egy valami azonban minden borivóban közös: szeretnénk, ha minőségi és ízeletes tétel kerülne a poharunkban. Nos, Sárváron garantáltan mindenki megtalálja a kedvencét.

A X. Nádasdy Történelmi Fesztivál alkalmával a szervezők idén ötödször hirdettek borversenyt. Emellett negyedik alkalommal rendezik meg a TOP30 Borünnepet, ahol a borverseny zsűrije által kiválasztott

30 tételt lehet megkóstolni.

Szintén negyedszer alakítják ki a fesztivál idején a Nádasdy Borbazárt is.

Forrás: Nádasdy Történelmi Fesztivál Facebook

Idén már több mint 120 tétellel neveztek a versenyzők, köztük várhatóan 9 burgenlandi és 3 lendvai borászat összesen 27 mintája kerül a szakmai zsűri elé.

A szervezők a fesztivál borát keresik, amelyet a zsűri vakkóstolás után választ ki.

A győztes bor termelője 2018-ban ingyenesen részt vehet a Nádasdy Történelmi Fesztiválon, valamint egy éven át viselheti a győztes címet.

Ám nemcsak ínycsiklandó borokra számíthatnak a látogatók, hanem természetesen jó koncertekre is. Továbbá a szervezők a Nádasdy uradalom borászatainak bemutatkozásával, kézműves vásárral, kincskereső játékkal, pónilovaglással, apródneveldével, nomád bemutatóval és még sok más szórakoztató programmal készülnek.

X. Nádasdy Történelmi Fesztivált július 13. és 15. között tartják Sárváron.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: