Egy fán vacsoráztunk, és sörben fürödtünk

sörfürdő
A fürdőben mindössze 20 percet tölthetnek el
Vágólapra másolva!
Megtudtuk, hogyan lehet ízletes dinnyét választani, illetve hogyan kell tökéletes tésztát főzni. Ennek ellenére mégis indiai lencse lett az ebéd, amelyet még a diétánkba is beépíthettünk. Ám ez még mind semmi, hiszen egy műanyag flakon segítségével szűrtük le a tealeveleket, illetve nyomtunk habot a tortára. Sőt, a grillezett dinnye gondolata még arra is rávett, hogy a nyári meleg ellenére is bekapcsoljuk a grillsütőt. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ez lett Magyarország legjobb pálinkája

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka-verseny díjait június 28-án adták át az Országház Felsőházi termében. A legjobb pálinka díját a Brill Pálinkaház vihette haza.

Csokoládéval ötvözték a sört

Ha szereti a csokoládét és a sört is, akkor van egy jó hírünk: a Craft sörmárka, a Whittaker, Új-Zéland legmegbízhatóbb csokoládégyára, és az Garage Project megalkotta a saját csokoládéízű sörét.

Forrás: Garage Project Instagram

Noha a Craft újdonságát hazánkban nem tudja beszerezni, bármikor kipróbálhatja, milyen párost alkot a csokoládé és a sör: az angol Double Chocolate Stout itthon is kapható.

Itt a gyógyír a kedvtelenség ellen

Készítsünk muffint, ám ezúttal jégkrémből. Sőt, vonjuk be a gyerekeket is a munkába, így az ő arcukra is mosolyt csalhatunk.

Ezeket egye, ha hullik a haja

Egyre gyakrabban halljuk azt a sirámot, vagy tapasztaljuk mi magunk is, hogy tele van a hajkefe, a lefolyó, sőt az egész szoba hajszálakkal. Mielőtt azonban teljesen kétségbe esnénk, érdemes lenne egy kicsit megreformálni a táplálkozási szokásainkat.

Forrás: Shutterstock

A hajhullás megállítására irányuló legeredményesebb kutatást 2015-ben közölték a Journal of Cosmetic Dermatology-ban. A vizsgálatban résztvevők 6 hónapon keresztül szedtek étrendkiegészítőt, amely Ómega-3, Ómega-6 zsírsavat, illetve antioxidánsokat is tartalmazott.

Fürödjön sörben!

Csehországban megteheti: a sörfőzés 500 éves története, egy romantikus szállás és csapból folyó sör várja a vendégeket a Chadovar családi sörfőzde történelmi helyiségeiben. Képgaléria.

Tudja, mi az aioli?

Az aioli egy különleges mártogatós, a mediterrán konyha része. Spanyol és provence-i fokhagymaszósznak is szokták hívni; egyik nemzet sem enged abból, hogy az aioli tőlük származik.

Forrás: Shutterstock

Eredetileg olívaolajból és fokhagymából készül, ám manapság gyakran adnak hozzá tojást is. Valakinek jobban is ízlik így, úgyhogy érdemes mindkét verziót kipróbálni, hogy kiválaszhassuk a mi szánk ízének megfelelőt.

Bal lábbal ébredt?

A nyűgös reggelekre találták fel az édes, cukros csokoládékrémeket, amelyből már egy falattól is jobban érezzük magunkat. Ám ennél azért valami természetesebbel is indíthatnánk a napot: például diófélékből készült vajjal.

Nincs kéznél habnyomó?

Tönkrement a habnyomó, és hirtelen nem tud honnan újat venni? Netán nem találja se a habzsákot, se a hozzá tartozó csöveket? Nézze meg, hogyan lehet egyszerűen habnyomót készíteni.

Nem is sejti, mire jó még a mosogatószivacs

Akármilyen kreativitás is rejlik bennünk, sokszor hagyjuk, hogy a nevek megvezessenek. Így van ez a mosogatószivaccsal is: mosogatunk vele, hiszen valójában tényleg arra való, ám ezen kívül számos dologra fel lehet még használni.

A tökéletes tészta- és rizsfőzés titkához lapozzon tovább!