Hús nélkül is lehet jó a grillparti

2018.07.05. 09:03

Grillpartira készül, de nem tudja, mivel vegye le a vendégeket a lábukról? A különböző zöldségek és kolbászok nagyon finomak, ám mi lenne, ha ezúttal valami újdonsággal is próbálkozna? Például grillezett görögdinnyével. Vagy nyugodtan térjen vissza a régi klasszikusokhoz, mint a grillezett kukorica, és dobja fel néhány ínycsiklandó ötlettel. Rögtön négyet is mutatunk!

Forrás: Shutterstock

Grillezett kukorica

Hozzávalók a kukoricához:

  • főtt kukorica
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Hozzávalók a sajtos feltéthez:

  • 4 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál összetört fokhagyma
  • reszelt parmezán sajt

Hozzávalók a csilis feltéthez:

  • 1 evőkanál csilipor
  • 1/2 teáskanál Cayenne-bors
  • 1/4 csésze majonéz
  • 1/2 lime leve
  • cotija vagy parmezán sajt

Hozzávalók a mézes feltéthez:

  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál apróra vágott kakukkfű
  • 1/4 csésze méz

Hozzávalók a szezámmagos feltéthez:

  • 1/4 csésze majonéz
  • 1 evőkanál Sriracha-szósz
  • apróra vágott mogyoróhagyma
  • szezámmag

Elkészítés:
Locsolja meg olívaolajjal a kukoricát, sózza, borsozza, azután forgassa meg az edényben.

Tegye a grillrácsra, és grillezze 15 percig mindkét oldalát. Ha elkészült, tegye egy tálcára vagy egy lapos tányérra.

A sajtos feltét elkészítése:
Olvassza meg a 4 evőkanál vajat, és adja hozzá az 1 evőkanál összetört fokhagymát. Kenje meg a keverékkel a grillezett kukoricát, azután szórja meg parmezán sajttal.

A csilis feltét elkészítése:
Keverje össze a csiliport a Cayenne-borssal, majd a lime levét a majonézzel. Csepegtesse rá a kukoricákra, szórja meg a csiliporral, azután cotija vagy parmezán sajttal.

A mézes feltét elkészítése:
Keverje össze a hagymát, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Kenje meg az olvasztott vajjal a kukoricát, csepegtessen rá mézet, azután szórja meg a hagymás keverékkel.

A szezámmagos feltét elkészítése:
Keverje össze a majonézt a csiliszósszal. Csepegtesse rá a kukoricára, szórja meg mogyoróhagymával, azután a szezámmaggal.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: