Hot dog virsli nélkül?

hot dog répával
Vágólapra másolva!
Amikor meghalljuk azt, hogy hot dog, rögtön a roppanós virsli, a csípős ketchup és a szárított hagyma jut róla eszünkbe. A lángos és a hamburger mellett ez a másik örök kedvenc, nem véletlenül keressük időről időre a strandon és a street foodosoknál. Sőt, még egy igazi kerti partiról sem hiányozhat a jó grillezett virslivel készült finomság. Ennek fényében érdemes feltenni a kérdést: létezik hot dog virsli nélkül? A válasz: igen!
Vágólapra másolva!
Forrás: Tastemade

Hot dog répával

A pác hozzávalói:

  • 1 csésze húsleves alaplé
  • ¼ csésze almaecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál juharszirup
  • ½ teáskanál természetes folyékony füst (itthon is kapható)
  • 2 teáskanál őrölt mustármag
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • ½ teáskanál őrölt koriander
  • ½ teáskanál fokhagymapor, vagy 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors

A hot dog hozzávalói:

  • 6 répa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 hot dog kifli
  • mustár
  • ketchup

A pác elkészítése:
Keverje hozzá a húsleves alapléhez az összes hozzávalót, azután tegye a répákat egy üveg sütőedénybe. Öntse hozzá a pácot, és tegye félre 30 percre.

A hot dogok elkészítése:
Tegyen rá alufóliát, és süsse 220 fokon 40 percig. Ha letelt az idő, vegye le róla az alufóliát, forgassa át a répákat, és süsse még 25 percig.

Néhány kanál páclén és 1 evőkanál olívaolajon grillezze meg a répákat. Amikor elkészült, tegye kiflibe, és tálalja ízlés szerint. Például mustárral, ketchuppal és hagymával, vagy csilis babbal, cheddar sajttal és korianderlevéllel.

Esetleg karamellizált hagymával, paprikával és friss petrezselyemlevelekkel, vagy fekete babbal, kukoricával, salsaszósszal és korianderlevelekkel.