3+1 hűsítő kávé nyárra

2018.07.12. 07:00

Egy nagy pohár jégkrémmel megbolondított kávé egyszerre segít lehűlni és felfrissülni egy forró nyári napon. Viszont, ha rendszeresen ugyanazt isszuk, egy idő után unalmassá válhat – akár otthon készítjük, akár egy kávézóban fogyasztjuk. Az utóbbi esetben könnyű dolgunk van, hiszen csak végignézzük az itallapot, és rendelünk valami mást. Otthon azonban már fel van adva a lecke. Azokra a napokra, amikor egyszerűen képtelenek vagyunk használni a fantáziánk, itt van négy szuper kávérecept.

Forrás: Organifi Green Juice

Kókuszvizes kávé

Hozzávalók:

  • 2 dl kókuszvíz
  • 2 evőkanál cukor (ízlés szerint több)
  • ½ teáskanál instant kávé, vagy ½ csésze eszpresszó

Elkészítés:

Tegyen tele jéggel egy hosszú falú poharat, azután keverje össze a hozzávalókat, és öntse rá a jégre.

Forrás: Hunter Gatherer

Kávélimonádé

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál cukor
  • ½ citrom
  • 1 teáskanál instant kávé, vagy 1 kis csésze eszpresszó
  • 2 dl hideg víz

Elkészítés:

Töltsön meg egy hosszú falú poharat ízlés szerint jéggel. Öntse hozzá a vizet, facsarja bele a citromot, azután keverje hozzá a cukrot és az instant kávét vagy az eszpresszót.

Forrás: Foodal

Joghurtos kávé

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál joghurt
  • 2 dl édesített víz, ízlés szerint
  • ½ teáskanál instant kávé, vagy ½ csésze eszpresszó

Elkészítés:

Keverje össze a hozzávalókat, és szolgálja fel jéggel vagy vaníliafagylalttal.

Forrás: Tastes Lovely

Mandulás kávé

Hozzávalók:

  • mandulatej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál instant kávé, vagy egy kis csésze eszpresszó
  • ¼ csésze víz

Elkészítés:

Öntsön fel tejjel egy hosszú falú poharat legalább félig, azután keverje bele a hozzávalókat. Szolgálja fel jéggel vagy vaníliafagylalttal.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: