Lehet izgalmas a gluténmentes diéta!

banánkenyér
Vágólapra másolva!
A gluténmentes diéta gondolata elsőre elrettentőnek tűnhet, pedig valójában rendkívül izgalmas és változatos fogásokat lehet készíteni akár mindenmentesen is. Mivel bizonyos alapanyagokat nem használhatunk, elkezdünk azon morfondírozni, mivel helyettesíthetnénk őket. Így indul be a fantázia, és végül olyan ételek kerülnek az asztalra, amit még egy király is megirigyelne. Például egy glutén- és tejmentes banánkenyér, amely még hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Jól hangzik, nem igaz?
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Banánkenyér

(gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)

Hozzávalók:

  • kenyérforma
  • 3 darab banán
  • 2 darab tojás
  • 50 g kókuszolaj
  • 120 ml rizsital
  • 220 g barnarizsliszt
  • 70 g csicseriborsóliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 50 g dió
  • ½ banán dekorációnak

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra, azután bélelje ki a sütőformát egy darab sütőpapírral.

Hámozza meg a banánokat, és egy nagy tálban törje pépesre egy villával. Adja hozzá a tojásokat, a kókuszolajat, és öntse hozzá a rizsitalt is. Egy villával keverje csomómentesre.

Egy másik tálban keverje össze a barnarizslisztet, a csicseriborsólisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Ezután lassan adja hozzá a száraz összetevőket a banánpéphez. Keverje, míg csomómentes lesz, majd öntse bele a kibélelt sütőformába.

Szeljen fel hosszában egy banánt, és helyezze a tésztára; kissé nyomja bele. Törje nagyobb darabokra a diót, azután szórja meg vele a kenyeret. Süsse 60-65 percig.

Amennyiben 3 nap alatt nem fogyasztja el, érdemes hűtőszekrénybe tenni.