Ne keverje a sült kolbászt vattacukorral!

strand
Vágólapra másolva!
Ahogy belekényelmesedünk kicsit a nyárba, legtöbben egyből búcsút is mondunk az addig – többé kevésbé – sikeresen betartott diétának, azzal védekezve, hogy a vakáció szóljon a kikapcsolódásról. Így, amikor a vízparton fel-felbukkan a fagylalt, a jégkása, a sült krumpli ketchuppal, ráadásként pedig a lángos, azonnal nyúlunk is a pénztárcánkért. De ugyan ki hibáztatna minket ezért, hiszen nassolni mindenki szeret. Persze ezt is lehet okosan csinálni.
Vágólapra másolva!

A kimerítő fürdés után vagy napozás közben bizony jólesik pár falat nassolnivaló. A strandok persze jól fel vannak szerelkezve mindenféle jóval, amely egyáltalán nem kíméli a súlyunkat. Ha azonban nem szeretnénk a sült kolbászt vattacukorral keverni, majd bűntudattal vegyes hasgörccsel fetrengeni a vízparton, készüljünk fel a nassolási roham támadására:

vigyünk magunkkal hántolatlan natúr magokat, például mogyorót, diót, mandulát, tökmagot.

Amellett, hogy egészségesek, időigényesebb a fogyasztásuk, így hosszú ideig élvezhetjük a nassolás örömeit. Persze a mértékről itt se feledkezzünk meg!

Forrás: Shutterstock

Az egyik legjobb nyári tízórai vagy uzsonna a gyümölcsturmix. Vegetáriánusként, laktóz- vagy gluténérzékenyként azonban nehéz a strandon olyan alternatívát találnunk, amely finom és még az érzékenységünknek is megfelel. Ezért érdemes otthon elkészíteni, és hűtőtáskában kivinni a strandra.

Bár a zöldségekre legtöbben csak köretként vagy salátaként gondolnak, pár perc alatt tökéletes strandsnacket varázsolhatunk belőlük.

Nyáron különösen figyeljünk a hidratációra, amelyről a bőséges folyadékbevitel mellett

idényzöldségek fogyasztásával

is tudunk gondoskodni. Ha könnyed, mégis egészséges rágcsálnivalót szeretnénk, szeleteljünk fel néhány friss idényzöldséget vékony csíkokra, és indulhatunk is a strandra!

A nyári hűsölés egyik népszerű forrása a jégkrém és a fagylalt, azonban ha valami könnyedebbre vágyunk, válasszunk helyettük hűsítő gyümölcsöt: fagyis kanállal formázott, fagyasztott dinnyegolyókat, jegesre hűtött barackgerezdeket, kreatív formákra vágott almaszeleteket, vagy bogyós gyümölcsökből készített saslikot.