Ne dobja ki az elhasznált teafiltert!

2018.07.18. 12:02

Önnél is mindig a kukában végzi az elhasznált teafilter? Többé ne dobja ki! Nem is hinné, mennyi mindenre használhatja még fel azután, hogy elkészítette a bögre teát. Már az első tipp garantáltan le fogja nyűgözni!

Amikor rizst főz, bizonyára önnek sem jut eszébe a tea. Pedig a használt filtert beleteheti a rizs vagy a zabpehely vizébe is, hogy még aromásabb és finomabb legyen.

A jázmin a rizshez,

a chai tea pedig a zabpehelyhez illik kiválóan.

Forrás: The Kitchn

A tea még a növényeket is megvédi a gombás megbetegedésektől. Áztassa hát be újra a filtert egy bögre vízbe, és öntözze meg azzal a növényeket. Sőt, ha a mosogatóvízbe dobja bele, és beáztatja a zsíros edényeket, könnyebben fogja tudni megtisztítani.

Hozzáadhatja a fürdővízéhez, és még a haját is megmoshatja vele. A fekete tea rezes csillogást kölcsönöz a barna hajnak, a kamilla pedig fényessé teszi a szőke árnyalatot.

A zöldtea filterei a fáradt szemre vannak jótékony hatással: leviszik a puffadást, csökkentik a sötét karikákat. Ha pedig szétbontja, az elázott, apró teafüvek még arcpakolásnak is jók, mert ápolják a bőrt – különösen a zöld tea.

Ám ez még mind semmi, hiszen a bőrcipőt is egy elhasznált teafilterrel lehet a legjobban megtisztítani. De még a fafelületeket és a tükröket is csillogóvá varázsolja. A száraz teafű pedig elűzi a kellemetlen szagokat, ezért beleszórhatja a macskaalomba, a filtert beleteheti a cipőjébe.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: