Ez a kávé népszerű Olaszországban

kávé
Vágólapra másolva!
Az igazi kávékultúra nem abból áll, hogy reggel két falat között, rohanás közben legurítjuk a torkunkon az épp akkor lefőtt feketét. Ez leginkább tűzoltás, hogy minél hamarabb felébredjünk, és bele tudjunk kezdeni a munkába. Néha azonban mindenkinek kell egy kis énidő, amelynek csak egy tökéletesen elkészített kávé lehet jó kiegészítője. Megmutatjuk, hogyan tegye különlegessé a kávézást nyáron.
Vágólapra másolva!

A mediterrán országokban nagy hagyománya van az igazi, jéggel készült jegeskávénak és a növényi italos változatoknak is.

A görögök például frappét,

felhabosított, jéggel lehűtött tejeskávét isznak. Olaszország kedvence nyáron a shakerato, amely az intenzív fekete jeges változata egy kis cukorral, shakerben összerázva, illetve a mandulaitallal elkészített salentina jegeskávé.

Forrás: Nesspresso

Ahogy hűl a kávé, úgy jelennek meg benne vagy épp tűnnek el a különböző ízjegyek, ezért lehet más íze ugyanannak a kávénak forrón és jéghidegen. Ezért, ha egy igazán jó jegeskávét szeretne inni, nagyméretű, legalább 30 grammos jégkockákra öntve készítse el.

A nagy jégkockák ugyanis rögtön bezárják az ízeket, a maghőnek köszönhetően pedig nem vizezik fel az italt.

Ha útközben jegeskávézna, egy italos palackban bármikor magával viheti a nyári frissítőket, amelyek egyszerre ébresztik fel és hűtik le a forróságban.

Forrás: Nespresso

Caffé Shakerato

Hozzávalók:

  • 3 g cukor
  • 40 ml frissen főzött kávé
  • 90 g jég

Elkészítés:

Tegye bele a shakerbe a cukrot, azután öntse rá a kávét. Végül rakja bele a jeget, és jól rázza össze.

Forrás: Nespresso

Caffé alla Salentina

A Caffé alla Salentinát az „édesebb szájú" vagy a tejeskávé kedvelőknek érdemes kipróbálniuk. Ennek a kávénak a merész, ugyanakkor harmonikus ízjegyei Dél-Olaszország napsütéses tengerpartjait idézik, amit egy kevés édeskés mandulaitallal bársonyos és krémes textúrájúvá varázsolhatunk.

Hozzávalók:

  • 60 g jég
  • mandulaital, vagy mandulatej ízlés szerint
  • cukorszirup ízlés szerint
  • 25 ml kávé

Elkészítés:

Tegye a jeget egy hosszú falú pohárba, öntsön bele annyi mandulaitalt, amilyen tejesen issza a kávét, azután annyi cukorszirupot, amilyen édesen szereti. Végül adja hozzá a kávét.