Így könnyű túlélni a kánikulát

málnamousse
Vágólapra másolva!
Tűz a nap az égről, szinte a levegő is éget: olyan elviselhetetlen a forróság, hogy legszívesebben a bőrünkből is kivetkőznénk. Mit lehet tenni egy olyan napon, amikor a kánikula miatt a vízen kívül mást nem kívánunk? Ha tudjuk, hogy valamit reggeliznünk kellene, mégsem megy le egy falat sem a torkunkon? Készítsünk sült bacon és pirítós helyett valami egészen könnyűt!
Vágólapra másolva!
Forrás: Glamorous Bite

A mousse egy könnyű, finom és krémes hab, amely Franciaországból indult hódító útjára. Bármilyen gyümölcs hozzáadásával elkészíthetjük, hiszen ahány ház, annyi szokás. Számos mousserecept kering már az interneten, mert egy kicsit minden nemzet, minden tájegység, minden konyhatündér a maga képére formálta. Egy azonban közös bennük: mind nagyon finom!

Málnamousse ropogós müzlivel

Hozzávalók a málnamousse-hoz:

  • 500 ml zabital
  • 3 g agar-agar por
  • 100 g málnadzsem
  • fél teáskanál friss, reszelt gyömbér

Hozzávalók a ropogós müzlihez:

  • 50 g egész hajdinamag
  • 20 g szezámmag
  • 20 g napraforgómag
  • 30 g szeletelt mandula
  • 1 csipetnyi só
  • 1/2 teáskanál vaníliapor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál akácméz

A málnamousse elkészítése:

Öntse a zabitalt és az agar-agar port egy lábasba, majd keverje össze egy habverővel. Kezdje el melegíteni közepes lángon, időnként keverje meg.

Miután felforrt, vegye lejjebb a lángot, és keverje tovább a habverővel még 5 percig.

Amint letelt az idő, öntse át a keveréket egy üvegtálba. Minél nagyobb a tál, annál gyorsabban fog megszilárdulni a mousse.

Amikor már langyos, tegye a hűtőbe legalább fél órára, hogy még sűrűbb legyen. Amint letelt az idő, turmixolja össze a dzsemmel és a reszelt gyömbérrel.

Töltse a keveréket 2-4 üvegpohárba, és tegye a hűtőbe.

A ropogós müzli elkészítése:

Melegítse elő a sütőt 180 fokra, és béleljen ki zsírpapírral egy tepsit.

Egy tálban keverje össze a hajdina-, a szezám-, valamint a napraforgómagot, a szeletelt mandulát, a sót és a vaníliát.

Alacsony hőmérsékleten melegítse fel a kókuszolajat, míg folyékony lesz, azután adja hozzá a mézzel együtt a müzlihez. Keverje jól össze.

Tegye a keveréket a tepsire, jól oszlassa el, azután süsse 15 percig. Óvatosan fordítsa meg, és a másik oldalát is süsse 10 percig. Amikor a mandula aranybarnává válik, kész a müzli.

Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni. Szórja a málnamousse tetejére, díszítse pár mentalevéllel.

Egy nagyon finom reggeli azoknak, akik szeretik napjaikat krémes finomságokkal kezdeni, de nem rajonganak a joghurtért. Elegáns desszertként is szolgál, tökéletes egy barátokkal eltöltött vacsora után.