Nincs oda a zöldségért?

Vágólapra másolva!
A zöldség- és gyümölcsfogyasztás az egészséges és tudatos táplálkozás része. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot vihetünk be velük a szervezetünkbe, ráadásul bizonyos fajták rendkívül kevés kalóriát tartalmaznak, így a diéta részévé avanzsálhatjuk őket. A gyümölcsöket szeretjük, hiszen édesek, finomak, ám a zöldségekkel már más a helyzet. Nem sokan veszik rá magukat, hogy nyers karalábét ropogtassanak tízórai gyanánt. Ám ezzel a trükkel talán a zöldségek is kedvenceinkké válnak.
Vágólapra másolva!
Forrás: Tasty

Gyümölcsös tekercsek

Hozzávalók:

  • gyümölcsök ízlés szerint (alma, málna, eper, mangó, kivi stb.)
  • rizspapír
  • 1/2 csésze vaníliás joghurt
  • 1/2 csésze eper, málna vagy szeder
  • 1/2 csésze mentalevél (körülbelül három ág)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • egy citrom reszelt héja

Elkészítés:

Mártsa a rizspapírt forró vízbe, azután tegye egy tányérra, és rakjon rá néhány szelet gyümölcsöt ízlés szerint. Hajtsa össze, mint egy tekercset, majd tegye félre.

Készítsen még néhányat más-más gyümölcsökkel, utána csinálja meg a szószt.

Öntse a joghurtot, az epret, málnát vagy szedret, a mentaleveleket, a mézet, a citromlevet és egy kis reszelt citromhéjat a turmixgépbe, és dolgozza össze.

Reszeljen rá még egy kis citromhéjat, és tálalja a tekercsekkel.

Forrás: Tasty

Zöldséges tekercsek

Hozzávalók:

  • gomba és zöldségek ízlés szerint (répa, paprika, lilakáposzta, uborka stb.)
  • rizspapír
  • 1/4 csésze mogyoróvaj
  • egy kis teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál rizsborecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál juharszirup
  • pirospaprika-pehely

Elkészítés:

Készítse el a tekercseket a korábban leírt módon.

Egy tálban egy habverővel keverje össze a mogyoróvajat, a gyömbért, a szezámolajat, a rizsborecetet, a szójaszószt és a juharszirupot.

Szórja meg pirospaprika-pehellyel, tálalja a tekercsekkel.