Tudta, hogy ma van a sör világnapja?

sör
Vágólapra másolva!
Ma, vagyis augusztus első péntekén tartják a sör világnapját. Hogy minden sörkedvelő méltóképp ünnepelhesse meg ezt a különleges alkalmat, íme 4+1 izgalmas programjavaslat.
Vágólapra másolva!

Ki mondana nemet például egy kóstolóval egybekötött főzdelátogatásra? A vezetett túrák előnye, hogy bepillantást nyerhet a kisüzemi előállítás folyamatába, megtudhatja, mi történik pontosan a főzőházban, illetve hogyan dolgozik a sörfőző. Mindezek mellett pedig igazi sörkülönlegességeket kóstolhat.

Forrás: Shutterstock

Ha valóban nagy sörkedvelő, versenyezzen a barátaival egy izgalmas sörkóstolás keretein belül! Kössék be a szemüket egy kendővel, kóstoltassanak egymással különböző sörtípusokat, majd vessék össze a tudásukat. Érdemes odafigyelni a kóstolási hőmérsékletre, a

hideg ugyanis eltompítja az ízelemeket.

Válasszanak különleges kisüzemi söröket is, hogy nehezebb legyen a feladat.

Jó szórakozás lehet továbbá egy bajnokság. Ismeri a házibulik és az ivós játékok királyát? A sörpong egy Amerikából induló, közkedvelt játék, amely hazánkban is egyre népszerűbb. Két csapat játssza, csapatonként 2 taggal és 20 darab sörrel töltött műanyag pohárral.

A cél, hogy az ellenfél poharába jusson a labda, akinek azt a jól célzott dobás után ki kell ürítenie. A nyertes értelemszerűen az a csapat, amelyik eltünteti a szembenálló fél összes poharát.

Forrás: Chodovar

Ha pedig inkább egy kis nyugalomra vágyik, próbálja ki a sörfürdőt!

Egy kellemes gyógynövényes fürdőben pihenni, miközben ízletes cseh söröket ihat – ez a tökéletes felfrissülés és gyógymód a stresszre és a másnaposságra.

A Széchenyi fürdőben kipróbálhatja, milyen érzés megmártózni a világ egyik legnépszerűbb italában. A maláta, a komló és az élesztő ráadásul kiválóan hat majd a bőrére és a szervezetére.

Manapság reneszánszukat élik a sörvacsorák is:

egyre többen próbálkoznak meg azzal, hogy a sörpalettájuk mellé ételt is párosítanak, és mindezt egy vacsora keretében adják el a fogyasztóknak. Akár a párjával, akár barátokkal menne, tökéletes zárása lesz a napnak. Ha pedig szeret sütni- főzni, otthonra is szervezhet egy házi sörvacsorát.