Fogadjunk, hogy ebből a hozzávalóból sosem készítene palacsintát

Vágólapra másolva!
Megunta a hagyományos palacsintát? Itt az idő, hogy kipróbáljon valami újat! Hiszen van legalább egy olyan titkos hozzávaló, amelytől kedvenc desszertünk teljesen újjászületik. Persze sokáig úgysem tudjuk távol tartani magunkat gyermekkorunk kedvenc receptjeitől, néha azonban érdemes ismeretlen vizekre evezni. Erről a hozzávalóról például biztosan nem gondolta volna, hogy készülhet belőle palacsinta.
Vágólapra másolva!
Forrás: A Mind "Full" Mom

Édesburgonyás palacsinta

Ehhez a fehérjében gazdag, ropogós, karamellizált külsejű finomsághoz jól illik a juharszirup és a mogyoróvaj.

Hozzávalók:

  • 1 nagy édesburgonya, megsütve és kihűtve
  • 2 nagy tojás
  • egy csipet só
  • egy csipet fahéj

Elkészítés:

Keverje simára a tojást, az édesburgonyát, a fahéjat és a sót egy robotgéppel.

Kenje ki vajjal a serpenyőt, és süsse ki a palacsintákat – mindkét oldalukat 3 percig.

Tálalja frissen juharsziruppal vagy mogyoróvajjal.