Gyors, könnyű és egészséges: 10 egyszerű, 10 perc alatt elkészíthető étel

frittata
Vágólapra másolva!
Otthon főzni pénztárcabarát megoldás, és előnye az is, hogy tudjuk, pontosan mi kerül az ételbe. Ám gyakran megesik, hogy a napi menetrendbe nem fér bele, hogy órákig álljunk a konyhában, és az is, hogy egy fárasztó nap után nem feltétlenül van már erőnk a tűzhely mögött tölteni az időt. Ekkor érdemes elővenni kreativitásunkat, vagy ezt a gyűjteményt: összeszedtünk tíz olyan ételt, amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul még egészséges is.
Vágólapra másolva!

1. Csirkés-sajtos quesadilla

Quesadilla

Hozzávalók (4 főre):

  • 4 tortillalap
  • 1 érett avokádó
  • fél citrom leve
  • 20 dkg csirkemell vékony csíkokra szelve
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 db nagyobb paradicsom apróra vágva
  • 4 jégsalátalevél apróra vágva
  • 1 kisebb lilahagyma
  • só, bors, Cayenne-bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A salátát, a hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk. A csirkét vékony csíkokra szeleteljük, sózzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, a legvégén megszórjuk Cayenne-borssal. Az avokádó húsát összetörjük, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk.

A tortillalap egyik oldalát nagyon kevés olívaolajon megpirítjuk egy palacsintasütőben, a pirított oldalát megkenjük az avókádókrém negyed részével, majd beletesszük a hozzávalók negyed részét is: a pirított húst, a paradicsomot, a hagymát, a salátát, majd megszórjuk sajttal. Összehajtjuk, majd mindkét oldalát tovább pirítjuk közepes hőfokon, hogy a sajt kissé megolvadjon.

Friss salátával tálaljuk.

Következő oldalon: avokádós-tojásos pirítós.