Nem csak penésztől lehet zöld a kenyér

Vágólapra másolva!
Ha túl sokáig van érintetlenül a kenyér vagy a zsömle a zacskóban, bizony előfordul, hogy belepi a penészgomba, és bezöldül. Azon túl, hogy nem egy gusztusos látvány, még keresztet is vethetünk rá. Ennek a kenyérnek a színe azonban nem a szavatosságának végét jelzi, hanem hogy belekerült a tésztájába egy titkos hozzávaló.
Vágólapra másolva!
Forrás: Best Bread 2018

Zöld kenyér

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 2 + 1/2 evőkanál + 1/2 csésze cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/4 csésze mandulaliszt
  • 2 tojásfehérje
  • 1/3 csésze vaj
  • fél avokádó
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis a rúd kikapart magja és belseje
  • 1 tojássárgája
  • 1/4 csésze mandulatej
  • aprított pisztácia

Elkészítés:

Keverje össze a lisztet, a sütőport, a mandulalisztet és a 1/2 evőkanál cukrot, azután tegye félre.

Egy másik edényben verje habbá a tojásfehérjéket a 2 evőkanál cukorral, egy harmadikban pedig keverje krémesre a vajat egy kézi robotgéppel.

Adja hozzá a vajhoz az avokádót, a 1/2 csésze cukrot, a vaníliát, a mandulatejet és a tojássárgáját, utána dolgozza jól össze.

Folyamatos keverés mellett öntse hozzá a liszt felé, majd egy spatulával forgassa bele a tojáshab felét. Öntse hozzá a maradék lisztet, dolgozza el, azután keverje hozzá a maradék tojáshabot is.

Olajozza ki a kenyérformát, öntse bele a tésztát, végül süsse 160 fokon 30 percig. Tálalja pisztáciadarabokkal megszórva.