Forró nap a strandon?

strand, tengerpart, étel
Vágólapra másolva!
Tudja mit kell enni egy forró nap a strandon, hogy pótolja a vízveszteséget? Mert az biztos, hogy rengeteg vizet fog kiizzadni a ragyogó napsütésben – függetlenül attól, milyen tevékenységet végez. Ahhoz, hogy megelőzze a kiszáradást, érdemes magas víztartalmú ételeket fogyasztania.
Vágólapra másolva!

Azt hiszi, ha napernyő alatt pihen a strandon, a dehidratáltság messzire elkerüli? Nem így van! A meleg csökkenti az energiaszintet, víz- és tápanyagveszteséget idéz elő még akkor is, ha csak heverészünk az árnyékban. Ezért kell különösen odafigyelni az elfogyasztott élelmiszerekre.

Forrás: Shutterstock

Ha egy egész napot töltött a strandon vagy a tengerparton, estére kiszáradhat. Ez csökkenti a kálium szintjét a szervezetben, amely izomgörcsökhöz vezethet. A banán káliumtartalma szerencsére magas, úgyhogy mindenképp fogyasszon el egyet a reggeli granolához keverve, és a nap végén is.

Vagy készítsen otthon banánszorbét!

Szeleteljen fel 3-4 banánt, tegye a fagyasztóba néhány órára, keverje össze egy kis mézzel, azután pépesítse egy aprítógéppel. Öntse egy fagylalttégelybe, majd rakja vissza a fagyasztóba. Se felesleges cukor, se tej, úgyhogy még akkor is fogyaszthatja, ha laktózérzékeny.

Az uborka több folyadékot tartalmaz, mint bármely más zöldség vagy gyümölcs, ugyanis 96%-a víz. Könnyű, frissítő és rendkívül hidratáló.

Készíthet belőle például salátát, vagy hozzáadhatja a humuszos-sajtos szendvicsekhez, amelyek könnyedén elférnek a hűtőtáskában.

Forrás: Blankets & Tea

A görögdinnye is hasonló az uborkához: körülbelül 92%-a víz. Egy csodálatos, frissítő finomság, amely antioxidánsokban és A-vitaminban is gazdag. Hamar eltelít és még a

hidratáltságról is gondoskodik.

Szeletelje fel, és vigye ki a strandra vagy a tengerpartra. A gyerekek is boldogan fogják enni.

A kókuszvíz szintén egy jó hidratáló, káliumot, természetes cukrot és könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaz, gyorsan felfrissíti a testet. Emellett finom, édes, alacsony a kalória- és szénhidráttartalma. Kell ennél több?

Ezek mellett az élelmiszerek mellett persze ne feledkezzen meg a tiszta vízről sem! Így garantáltan nem fogja megkörnyékezni a kiszáradás.