Sötét karikák húzódnak a szeme alatt?

brokkoli
Vágólapra másolva!
Vannak, akiknek a sötét karikák csak akkor látszanak, ha végigbulizták vagy -forgolódták az éjszakát – ők a szerencsésebbek. Mások pedig azt szokták mondani, hogy már karikákkal a szemük alatt születtek, és egyszerűen egy kozmetikum sem képes halványítani őket. Ám a szakértők most feltárták, mely vitaminokkal csökkenthető az elszíneződés erőssége.
Vágólapra másolva!

Csak egy egészen apró változtatásra van szükség ahhoz, hogy a karikák halványodni kezdjenek, ugyanis a probléma forrása az étrendben keresendő.

– magyarázza Dr. Anton Alexandroff, a Dermatolog Consultant és a British Skin Foundation szóvívője.

Forrás: Shutterstock

Arra is kitér, hogy az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek – például a C- vagy a K-vitamin – fogyasztását javasolja.

Ezekben a mikrotápanyagokban a következő gyümölcsök és zöldségek gazdagok: áfonya, paradicsom, brokkoli, pritamin paprika és a leveles zöldségek.

Míg egyesek azt állítják, hogy a szem alatti táskák vashiányt sejtetnek, Alexandroff elmagyarázza, hogy erre vonatkozóan nincs adat, ezért sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudja. Persze a vasban gazdag élelmiszerek, mint a vörös húsok, a tofu vagy a lencse létfontosságúak

a mindennapi energiához.

Rhiannon Lambert táplálkozási szakértő szerint nincs olyan csodaszer, amely garantálja a sötét karikák teljes megszüntetését, viszont az antioxidánsok segíthetnek a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyeket a korai öregedéssel hoznak összefüggésbe.