Így válhat kezdőből profivá

2018.09.03. 08:26

Csípős csirkeszárny szorult két keksz közé

A világ a furcsa dolgok körül forog: ez jelent szenzációt, ez váltja ki a legnagyobb döbbenetet. Ezt bizonyítja a tény is, hogy piacra dobták a legkülönösebb kekszeket, amelyeket valaha láttunk.

Mi köti össze a kínaiakat, Al Caponét és Vilmos herceget?

Skócia nemes párlatának hazánkban is egyre több kedvelője van: vannak, akik tisztán, míg mások jéggel vagy long drink formában isszák. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy mindent tudunk az aranyló italról.

Forrás: shutterstock.com

Feltételezések szerint már a kínaiak is ismerték a lepárlás művészetét, amit főleg parfümök előállítására használtak. Az elsősorban szerzetesek által előállított uisge beathát, vagyis az élet vizét a középkori Írországban és Skóciában általános gyógyszerként tartották számon.

Íme a paradicsomjégkrém - megkóstolná?

A paradicsomjégkrém első hallásra kissé furcsán hangozhat, ám addig nem szabad elítélni, míg meg nem kóstolta. Hiszen van olyan paradicsomfajta, ami édesebb sok gyümölcsnél! Ráadásul a lépések túl egyszerűek ahhoz, hogy elszalasszon egy ilyen kivéletes gasztrokalandot.

Nem kell temetni a nyarat!

A Balatoni Kör szerint az igazi nyár a Balatonnál augusztus végén kezdődik. Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője elmondta, azt szeretnék elérni, hogy az emberek fejében ne érjen véget a nyár az augusztus 20-ával. Nem zárni vagy temetni kell ilyenkor a szezont, hanem újranyitni.

Forrás: Balatoni KÖR Facebook

A klímaváltozás következtében ma már bő egy hónappal augusztus 20-a után is nyári idő, sőt strandidő szokott lenni az utóbbi évek statisztikái alapján. Valóban, idén április vége óta kimondottan a kánikula volt a jellemző. Így összességében legalább két hónappal hosszabb ma már a nyár a köztudatban korábban nyárként rögzült időszaknál.

Nincs elég energiája?

Ha ön is úgy érzi, hogy nincs elég ereje napközben, próbálja ki ezeket az energiát adó golyókat! Fogyassza a reggeli mellé, majd vigye be a munkahelyre, és egye meg az étkezések között.

Nem iszik elég vizet a munkahelyen?

Ön sem iszik elegendő vizet a munkahelyen? Akkora a hajtás, annyi a feladat, hogy eszében sem jut a dehidratáltság problémájával foglalkozni? Kifogás az mindig van, ám ez a tényen nem változtat: szervezetünknek szüksége van a tiszta vízre. Ugyanis az emberi test 50-60 százaléka víz.

Forrás: The Kitchn

Ha szomjasnak érezzük magunkat, az már a szervezetünk vészjelzése, ezért nem szabad megvárni a szomjúság jelentkezését. De hogyan figyeljünk a rendszeres folyadékbevitelre? A mai rohanó világban annyi mindennel kell foglalkoznunk, hogy néha arra eszmélünk: ma még alig ittunk valamit. Ekkor ránk tör a csillapíthatatlan szomjúság, és nem győzzük pótolni a vizet.

Nem szereti, ha egy sütemény túl édes?

Vannak, akik imádják a habos, cukros, édes süteményeket, míg mások inkább a visszafogott desszertekért vannak oda. Ez utóbbiakat akár még a diéta alatt is fogyaszthatja, hiszen egy-két szelettől nem fog felborulni a fogyókúrás étrend. Próbálja is ki bátran ezt a receptet, garantáltan nem fog cukorsokkot kapni.

Mindenki tud főzni! 10 konyhai tipp teljesen kezdő hobbiszakácsoknak

Hogyan készítsünk kezdőként tökéletes tésztát, rizst, krumplipürét és tojást? Mikor tegyük a fokhagymát az ételbe? Hogyan szeleteljünk hagymát sírás és ragtapasz nélkül? Milyen alapvető eszközöket, alapanyagokat és fűszereket érdemes beszereznünk? Íme 10 tipp, amivel bátran nekivághat a konyhai kalandoknak.

Ha bonyolultnak tűnik az ételleírás, ne habozzunk lapozni!Forrás: Shutterstock

Teljesen felesleges teletömni a konyhai szekrényeket hasznosnak tűnő, ámde felesleges dolgokkal. A kevés sokszor több, ráadásul egyszerre beszerezni mindent nem kis költség. Az alábbi eszközökkel már könnyedén elboldogulhatunk a konyhában.

Jegeskávé egy kicsit másképp

A jegeskávénak több változata is létezik: egyesek a jégkockával készített változatra esküsznek, mások tej nélkül, vaníliafagylalttal fogyasztják, míg vannak, akik csak tejjel, fagylalttal és cukorral hajlandóak meginni. Mi azonban most mutatunk egy újfajta elkészítési módot.

Top 10 európai fagylaltozó

Vannak, akiknek a nyaralás már csupán kósza álom, míg mások csak most készülnek a nagy kikapcsolódásra. A gyerekek már izgatottan toporognak az üres bőrönd mellett, felnőttként meg nem győzünk listát írni az elvégzendő feladatokról, illetve a bepakolni kívánt holmikról.

Forrás: Shutterstock

Persze már azt is rég összegyűjtöttük, melyek a legjobb éttermek, kávézók és fagylaltozók a környéken, mégis jó újra átvenni a kínálkozó gasztrokalandokat. Legyen szó csupán egy hosszú hétvégéről vagy egy kéthetes pihenésről, a következő helyeken érdemes végignyalni a kínálatot.

A sörfőzde megkönnyíti a rajongóknak a várakozást

Az Ommegang Sörfőzde újabb Trónok harca remekekkel készül, szám szerint kettővel az év végéig. Idén a Royal Reserve kollekció a sláger, amely négy sört foglal magába.

Karamellizáljon hagymát, mint egy profi kezdő szakácsként!

Ez az alapanyag a saláták pótolhatatlan összetevője, a pörköltek elkészítésének alappillére, nélküle hiányosak lennének ételeink. Igen, ez bizony a hagyma. Karamellizált formáját szinte követelik a húsételek, a szendvicsek és a hamburgerek.

Csöpög a jégkrém?

A forróság, a nyár és a napfény fogalma összefonódott a jégkrémével. Ám van ezzel egy apró gond: a meleg miatt hamarosan csöpögni kezd, és még a könyökünkön is az fog folyni. Mit lehet ilyenkor tenni? A videóból kiderül.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN:

Előző
  • 1
  • 2
Következő