Besokallt a tömegrendezvényektől?

2018.09.22. 10:00

Nyugalom, családias hangulat és szívből jövő vendéglátás – ezekkel a szavakkal lehet jellemezni Szigetmonostor kulturális és kulináris fesztiválját. A város macskaköves Fő utcáján kelthetünk életre elfeledett recepteket, a porták ősrégi kapuit szélesre tárják, hogy a vendég átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet.

Ötödik alkalommal rendezik meg a PirosLábos fesztivált, amely kóstolót ad a szigetmonostori konyha és művészet remekeiből. Szélesre tárt kapukkal várja látogatóit a Beugró, a Bolhapiac, a Helyi termék udvar, a Játszani-látszani udvar, a Kertbarátok udvara és még sokan mások.

PirosLábos fesztiválForrás: PirosLábos fesztivál

Lesz divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, labirintus, pónilovaglás, parasztolimpia és még sok más – hiszen

a rendezvény idei motívuma a játék.

Emellett kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak az ide érkezők, sőt egy helyi ökotudatos gazdaság fortélyait is elleshetik. A vásári forgatagban számos portéka közül lehet majd válogatni, és a zenei paletta is színesnek ígérkezik.

A PirosLábos fesztivált  Szigetmonostor Fő utcáján tartják szeptember 29-én, szombaton. A belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: