Ez a kávé elűzi a stresszt

Vágólapra másolva!
Amikor meghalljuk reggel a telefonunk ébresztőjét, nem pattanunk ki energiától duzzadva, mosollyal az arcunkon az ágyból, mint az amerikai filmekben. Leginkább így nézünk ki: hatalmasat ásítva, elátkozva a koránkelést kicsoszogunk a konyhába, és még összeépült, csipás szemekkel próbáljuk kitapogatni a kávéfőzőt. Akkor javul egy kicsit a helyzet, amikor végre belekortyolhatunk a reggeli feketébe. A tejen és a cukron kívül nem adunk mást hozzá, pedig talán kellene. A legújabb kutatások szerint ugyanis a kannabiszos kávé elűzi a stresszt.
Vágólapra másolva!

Cambrdige-i kutatók szerint egészséges a kannabisz hozzáadásával készült kávé: csökkenti a stresszt és a szorongást. Az új italt a FutureYou cég hozta létre, kannabidiolt (CBD) adtak hozzá a kávéhoz.

A kannabisz – más néven marihuána – a Cannabis indica vagy a Cannabis sativa kendernövény szárított virágzata. Ebben található a kannabidiol, egy nem pszichoaktív molekula, amely több gyógyszer, kozmetikum, illetve táplálékkiegészítő hatóanyaga.

A kannabidiolt orvosi marihuánaként legalizálták, és a szakértők szerint nincs mámorító hatása. A tanulmányok kimutatták, hogy a vegyület

fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású.

Értékes lehet a krónikus fájdalmakban és az álmatlanságban szenvedőknek.

Forrás: Metro.co.uk

Dr. Nicholas Shenker, a FutureYou Orvosi Tanácsadó Bizottságának tagja kijelentette:

A CBD az endokannabinoid receptorokra hat, amelyek a hangulatot befolyásolják. Ezért lehet hatással a stresszre és a szorongásra.

A kannabiszos kávét a következő hónapban fogják letesztelni egy cambridge-i kávézóban.