Vágólapra másolva!
A budapesti Sushi Sei étterem Sous séfje nyerte a Washoku World Challenge európai versenyét Párizsban. Nem egy országot, hanem egy egész kontinenst képvisel a tokiói döntőn.
Vágólapra másolva!

A Washoku World Challenge a japán gasztronómia legjelentősebb eseménye. Alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére elkötelezetten

ápolják Japán gasztronómiai hírnevét.

2018. szeptember 13-án a Le Cordon Bleu Parisban mérkőzött meg Európa 10 legjobb nem japán származású, de japán gasztronómiára szakosodott szakácsa. A verseny egy írásbeli vizsgával kezdődött a japán gasztronómiáról, majd jött a gyakorlati rész: öt különböző vágástechnikában hasonlították össze a versenyzőket. Ezt követte a nomonovan elkészítése 5 összetevőből 90 perc alatt.

A győztes étel Forrás: Washoku World Challenge

Az óbudai Sushi Sei étterem idén harmadik alkalommal vett részt a neves nemzetközi versenyen,

egyedül képviselve Magyarországot.

Kurkó Zsolt tavaly a harmadik helyen végzett az európai döntőben. A séf idén még nagyobb lelkesedéssel vágott neki a megmérettetésnek, amelynek meg is lett az eredménye. A bírák minden versenyző művét értékelték, kiemelve azok hibáit. Zsoltéra csak annyit mondtak:

A világverseny idei fordulóinak Párizs adott otthont, az öt győztes 2019. elején Tokióban küzd majd a végső győzelemért.