Hogyan éljünk örökké?

csokoládé
Vágólapra másolva!
Bár a kutatók többnyire az egészséges táplálkozásban és az aktív életmódban látják a hosszú élet titkát, a száz évet megélt emberek igen furcsa szokásaiknak tulajdonítják kivételes életkorukat: van, aki a minőségi alkoholfogyasztásra, míg más a reggeli sült szalonnára esküszik. Itt van hat 100 év fölött személy, akik megosztották a világgal a titkukat.
Vágólapra másolva!

A 122 évet élt, 1997-ben elhunyt Jeanne Louise Calment még Vincent Van Gogh-gal is találkozott, aki festéket vásárolt nagybátyja boltjából. Az arles-i háziasszony egészségének megőrzése érdekében 85 esztendősen kezdett vívni,

ám hosszú életét az olívaolajnak és heti egy kiló csokoládé elfogyasztásának tulajdonította.

Valószínűleg sokan nem örültek a japán Izumi Sigecsijo válaszának, aki arra a kérdésre, hogy mi tartja fitten száz év fölött is, a kemény munkát nevezte meg. Életének 120 évéből 98-cat a cukornádültetvényén töltött.

Forrás: Shutterstock

Nagy-Britannia legidősebb lakosa, az idén szeptemberben 112 éves Grace Jones ötvenedik születésnapja óta minden este elfogyaszt egy pohárkával kedvenc skót whiskyjéből. Az életvidám asszonyt orvosa is megerősítette abban, hogy – a mértékletesség betartása mellett – az élet vizének is nevezett nedű

jótékony hatással van a szívre.

Az 1896-ban született Swami Sivananda hindu szerzetes szerint a szigorú önmegtartóztatásnak köszönheti, hogy három évszázadban is élhetett.

Persze elképzelhető, hogy ebben inkább a napi több órányi jógagyakorlás és a fűszermentes étrend játszott közre,

mivel a legtöbb kutatás szerint az egyedülléttel szemben éppen a harmonikus párkapcsolat hat pozitívan az egészségre.

Bár idén még „csak" 100 gyertyát fújhatott el tortáján a pennsylvaniai John Gumbrine, mégis irigylésre méltó energiával büszkélkedhet. A nyolcvanas éveiben versenytáncosi karrierbe kezdő öregúr heti három-négy alkalommal hódítja meg a táncparkettet, és alkalmanként akár több órán keresztül is gyakorol.

– hirdette a felirat Susannah Mushatt Jones konyhájának falán, akinek minden reggele tojásrántottával és négy szelet baconnel indult. A Guinness-rekorder hölgy 116 esztendőt felölelő élete alatt gyógyszert mindössze a magas vérnyomására szedett.