Ezen a hétvégén garantáltan nem fog korogni a gyomrunk

2018.10.05. 12:10

Tavaly télen több helyi vendéglátó egység is úgy döntött, hogy „Badacsony nyitva" néven közös programsorozatot indít el. Az egyre erősödő, 365 napos vendéglátásban gondolkozó badacsonyi „kemény mag" idén egy ősztől tavaszig tartó gasztronómiai programban mutatja meg a régió értékeit: megálmodták a Gasztrohegy eseménysorozatot.

A Gasztrohegy borokkal, gasztronómiával és ötletekkel csábítja el a vendégeket az ősz és a tél folyamán:

9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony

egy olyan arca, amelyet csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

St. Orban ÉtteremForrás: Badacsony nyitva Facebook

A vulkanikus borokhoz – helyi alapanyagokkal – izgalmas ételeket álmodnak meg a hegy vendéglátói. Így fogásról fogásra, lépésről lépésre ismerhetjük meg Badacsonyt.

Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző ételt.

A résztvevő vendéglátóhelyek: Tölgyes Kúria, Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Istvándy Borműhely, Tilia Borvendéglő, Pláne Badacsony borterasz, St. Orbán Étterem, Laposa Birtok, Kisfaludy-ház.

A Gasztrohegy, Minden, ami szőlő rendezvényt október 5. és 7. között tartják.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: