Ételallergiája vagy -érzékenysége van?

ételintolerancia
Vágólapra másolva!
Napjaink egyik legelterjedtebb népbetegsége az élelmiszerérzékenység, a különböző ételek okozta egészségügyi panaszok. Az okokat persze mindannyian nagyon jól ismerjük: az elmúlt évtizedek nagyipari élelmiszer-előállítása, a mesterséges adalékanyagok, génmódosított növények, túlgyógyszerezett állatok, a környezetszennyezés, az emberek mértéktelen gyógyszerfogyasztása, a helytelen, mozgásszegény életmód, valamint a stresszes mindennapok. Körülleng minket a változás szele, hiszen már régóta barátkozunk a teljes életmódváltás gondolatával, ám ez nem olyan egyszerű. Egyértelmű válaszok és szakmai segítség nélkül nehéz megtenni az első lépést. Hiszen a kialakult ételallergiát és -intoleranciát megfelelően kell kezelni!
Vágólapra másolva!

Az ételérzékenység nem válogat: szinte minden második-harmadik embert érint, és a legkisebbektől a legnagyobbakig bárki szenvedhet a tünetektől. Gyakran pedig még azok is küzdenek az vele, akik egészségesen élnek és rendszeresen sportolnak.

Nagy tévedés, hogy aki napi szinten mozog vagy élsportoló, annak nem kell számolnia ezzel a betegséggel.

A Free Food Expót az ételintoleranciával és -allergiával küzdők igénye hívta életre. Több mint 25 ezer, a Foodtest.hu ételintolerancia-központ által vizsgált páciens visszajelzései alapján felismerték, hogy az ételérzékenység megállapítása nem elég. Szükség van további

szakmai segítségre és helyettesítő élelmiszerekre.

A látokatók az eseményen élelmiszergyártókkal és -forgalmazókkal, a szakma legtapasztaltabb orvosaival és olyan szolgáltatókkal is találkozhatnak, akik különböző vizsgálatokat végeznek.

Forrás: Shutterstock

A kiállítótérben pedig minden olyan élelmiszert és alapanyagot megismerhetnek, amelyet bátran fogyaszthatnak.

Idén két teremben lesznek párhuzamosan előadások.

Az esemény akkreditált, így továbbképzésnek számít az orvosok, egészségügyi dolgozók, gyógyszerészek és dietetikusok számára.

Free Food Expót 11.03-án, szombaton tartják 8 és 17 óra között a Lurdy házban. További információkért látogasson el az esemény weboldalára!