Agytorta, kutyasör, matracpizza - a múlt hét legérdekesebb hírei

Vágólapra másolva!
Egy francia utcai művész úgy döntött, hogy kreativitását jótékony célokra használja fel: eldobott matracok étellé való átalakításával hívja fel a figyelmet a pazarlásra és a hulladékok újrahasznosítására. Mindeközben egy Ausztráliában élő anyuka agyalakú tortát készített kisfiának, aki pontosan halloween napján született. A houstoni bártulajdonosok, Megan és Steve Long pedig meglepő terméket álmodtak meg. Ez a kutyasör. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ne hagyja magát becsapni! Ez a pizzaszelet nem valódi

A francia Lor-K nevű utcai művész új szintre emelte az újrahasznosítás fogalmát: Párizs utcáit járva eldobott matracokat gyűjt, és kreatív ételszobrokat készít belőlük. Teszi ezt azért, hogy felhívja a figyelmet a pazarlásra és a hulladékok újrahasznosítására. Képgaléria.

Erősebb, mint a kávé

A kávé sok ember életének a része. Ám míg valaki beéri napi egy csészével, vannak, akiknek akár öt-hat is lecsúszik egy nap, mégsem érzik magukat energikusabbnak. Persze a túl sok kávé nem tesz jót a szervezetnek, ezért nem árt ebben az esetben is mértéket tartani.

Forrás: Shutterstock

De hát akkor mégis hogyan leheljünk magunkba életet kora reggel vagy a nap többi szakaszában? Hogyan váljunk éberré és energikussá? Mondjuk igyunk meg egy bögrével ebből a teából.

Amit ma megehet, ne halassza holnapra

Annyi tojásos recept kering már a világban, hogy azt hihetnénk, semmi újjal nem tud szolgálni. Pedig ez az alapanyag sokkal sokszínűbb, mint gondolnánk. Ha unjuk a rántottát és a tükörtojást, így dobjuk fel könnyedén a vacsorát.

Szülinapi torta helyett szülinapi agy

Liz az ausztráliai Melbourne-ből hónapok óta tervezi kisfia első születésnapját. Mivel a lurkó halloween napján jött a világra, a buli témája egyértelmű. Liz szeretné, ha félelmetes és rémisztő lenne.

Forrás: MIRROR

Meg is tette az előkészületeket: készített egy agyalakú tortát, azután egy rémséges fényképsorozatot. Végül az elkészült képekből videót szerkesztett, azzal hívta meg a családtagokat és a barátokat a hamarosan esedékes születésnapi bulira. Videó.

Így csináljon helyet ott is, ahol nincs

A konyha általában egy csatatér: minél kisebb, annál nehezebb benne rendet tartani. Mi azonban szemfülesebbek vagyunk annál, hogy egy ilyen kis probléma kifogjon rajtunk: ott is helyet csináljunk, ahol nincs.

Megcáfolt mítoszok

Ön emlékszik még arra, amikor először sütött ki húst olajban? Vagy amikor először csinált rántott karfiolt? A kezdő szakácsok általában ennek is úgy indulnak neki, mint a rántottakészítésnek vagy a tésztafőzésnek: ez egyszerű! Ugyan ki ne tudná megcsinálni?

Forrás: Shutterstock

Az azonban már más dolog, ha az ember tényleg jól, sőt tökéletesen akarja csinálni. Mert akkor olyan dolgokra is figyelnie kell, amikre eddig még sosem. Például a megfelelő hőmérsékletre vagy a sóhasználatra. Főleg, hogy a hiedelemmel ellentétben nem a panír előtt kell megsózni a húst.

Elképesztő dolgokat művel a tésztával ez a nő - Képek

Bizonyos művészek az olajfestékre esküsznek, míg mások a pasztellre, ám olyanok is akadnak, akik cukorból vagy tésztából készítenek műalkotásokat. Linda Miller Nicholson művész, a Pasta, Pretty Please szakácskönyv szerzője, 25 különböző színű tésztából készít egyedülálló alkotásokat. Képgaléria.

A Menzaminta Kft. közleménye

A cikk félrevezetően állítja, és a valóságot elferdítve azt sugallja, hogy társaságunk tömeges ételmérgezést okozott Kaposváron, aminek következtében több száz gyerek betegedett meg.

Nem csak inni lehet egy műanyag flakonból - Videó

Hova lett már megint a műanyag narancsfacsaró? A múlt héten még láttam valahol, most meg egyszerűen nem találom. Csak ezért nincs kedvem boltba menni, pedig úgy meginnék egy frissen préselt narancslevet! – Ön is járt már így?

Ha kíváncsi az „Ebben az étteremben pénz helyett Instagrammal fizethet" című cikkünkre, lapozzon tovább!