Igya ki, majd nyalja el!

Vágólapra másolva!
A forradalom a felespoharakat is elérte: van már jeges feles, gumicukorból és süteményből készült pohár, most pedig egy új versenyző szállt ringbe, hogy még az év vége előtt mindenki kedvencévé váljon. Ez a kemény cukorkából készült változat.
Vágólapra másolva!

Nem kell megvárnunk a karácsonyt ahhoz, hogy beszerezzünk néhány zacskó borsmentacukorkát, majd

felespoharakat készítsünk belőle.

A házi csokoládélikőrre bizony felteszi a koronát egy olyan pohár, amelyet el is nyalhatunk, miután legurítottuk a tartalmát.

Forrás: Metro.co.uk

Cukorból felespohár

Hozzávalók:

  • borsmentacukor
  • sütőpapír
  • felespoharak

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 150 fokra.

Tépjen négyzet alakú darabokat a sütőpapírból, és rakjon ki rá virágformát 7 darab cukorból – annyit, ahány poharat szeretne készíteni.

Tegye a sütőbe 10-15 percre, hogy megolvadjon.

Ha kész, óvatosan húzza le a sütőpapírról – vigyázzon, mert forró lesz! –, tegye a fejjel lefelé állított felespohárra, és lassan nyomkodja rá az oldalára.

Amint megkeményedik – 10 perc –, vegye le a felespohárról, és szolgálja fel benne kedvenc likőrét.

Arra azonban figyeljen, hogy a cukor hőmérsékletének megfelelő italt öntsön bele.

Ha hideget akar belőle inni, akkor hűtse le, ha meleget, akkor egy kicsit melegítse fel, különben szétreped.