Vágólapra másolva!
A királynőnek és a királyi családnak főzni nem kis feladat. Ráadásul szorongással teljes és idegőrlő, ugyanis mindennek hibátlannak kell lennie. Évszázadokkal ezelőtt, ha a szakács séfje hibázott, képesek voltak a Towerbe zárni. Ma már azonban csak egy szigorú pillantás és figyelmeztetés jár a ballépésért.
Vágólapra másolva!

Ki hibázott? A konyhai személyzet vagy a szakácsok, amikor a királynő valami olyat talált a salátájában, ami biztosan nem volt az alapanyagok között? Szerencsére Őfelsége jól reagálta le a dolgot: csupán egy egyszerű üzenetet hagyott a séfnek.

Hogy mit talált?

Egy halott meztelencsigát.

Papírba csomagolta, majd a következő üzenettel küldte vissza a konyhára:

Darren McGrady, a korábbi királyi séf szerint a királynő szereti a tiszta és egyszerű fogásokat, ám a meztelencsigás saláta biztosan nem lesz a kedvence.

Forrás: Reuters

II. Erzsébet az ételeket egy piros, bőrkötéses könyvből választja ki, amelybe a recepteket a séf írja és gyűjti össze. Mindig végignézi a kínálatot, majd egy ceruzával javaslatokat tesz.

Esetleg megjegyzi, melyik fogást ne készítsék el, mert úgysem fogja megenni.

Reggel mindig 7:30-kor ébred, és a napot egy darjeeling teával indítja, amelyet a szobalánya visz be neki. A délutáni teát általában 4 órakor issza meg, hozzá különböző szendvicseket és csokoládés, gyömbéres vagy a gyümölcstorta-szeleteket eszik.

McGrady 15 évig volt a királyi család séfje.

Elmondása szerint a vacsora általában hal vagy valamilyen vad a királyi birtokról, illetve a királynő szereti a barackot, amely a Windsor-kastély üvegházában terem. Vajon a meztelencsigákat is ott tenyésztik?