Ilyen bizarr ízesítésű sajtokat még sosem láttunk

Vágólapra másolva!
Rengeteget olvashatunk a bor- és sajtpárosításokról, de akár sört vagy whisky-t is ihatunk kedvencünk mellé. Ám a brit Shirevale márka azt kérdezte: miért ne tehetnénk az alkoholt a sajtba? Az ötlet először csak gondolati szinten létezett, aztán végül megvalósították. Így született meg a gines sajt. Ám nem ez az egyetlen, amitől ráncba szalad a homlokunk.
Vágólapra másolva!

Új ízű sajtok a fedélzeten! A nottinghamshire-i Shirevale nemcsak gines-citromos és cosmopolitan koktélos, hanem mézeskalácsos ízben is piacra dobta termékét. Ez utóbbit karácsony alkalmából.

A sajt egyébként fehér Stilton,

amely az egyik leghíresebb kékpenészes fajta Angliában. Három hónapig érlelik, karakterét a kékpenészgomba (Penicillium roqueforti) alakítja. Finom krémes íz és morzsolódós textúra jellemzi.

A termékeket az Ocado webáruház fogja árulni 200 grammos kiszerelésben 2.49 fontért, vagyis körülbelül 900 forintért.

Forrás: metro.co.uk

Robyn Figueira, az Ocado vezető menedzsere szerint:

További hagyományos Stilton-sajtok a barackos, a mangós és a gyömbéres, sőt létezik csokoládés-mentás változat is.

– mondta el a márka egy sajtóközleményben.

A sajtot csakis helyi tehenek tejéből, csupán három megyében készítik Angliában: Derbyshire-ben, Nottinghamshire-ben és Leicestershire-ben.

A tipikus aromás kék fajtáktól eltérően a fehér Stilton tiszta, friss ízeket ígér. Ezért illenek jól hozzá a szokatlan, mégis izgalmas aromák.