Koktél a sajtban, madárkoponya a tortában

Vágólapra másolva!
A múlt héten ismét rájöttünk: a világ tele van furcsaságokkal. II. Erzsébet királynő nem akart úgy kinézni, mint egy majom, ezért egészen sajátságos módon eszi a banánt – nem úgy, mint mi, átlagemberek. Megtudtuk, hogy Snoop Dogg írt egy szakácskönyvet, ám egy valamit kifelejtett belőle, így meghazudtolta önmagát. És ez még nem minden, mert amikor tortát ettünk, madárkoponya ropogott a fogunk alatt, a sajtokba pedig alkohol került. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ön tudja, miért nem őrölt a malom Katalin napján?

A Katalin-nap elsősorban a nők ünnepe volt, hiszen ők voltak olyankor férjmustrán, és nekik kedvezett leginkább a hagyományos dologtiltás: nem volt szabad sepregetni, nem volt szabad kenyeret sütni.

Érdekli, hol vannak Európában a legjobb karácsonyi vásárok?

Mi a legjobb az ősz utolsó és a tél első hónapjában? Naná, hogy az adventi vásár! Ha karácsonyi ajándékokat keresünk, esetleg csak szeretnénk beleveszni a forgatagba, vagy forró csokoládét inni az óriási karácsonyfa tövében, akkor érdemes már most lefoglalni egy izgalmas utazást.

Forrás: Shutterstock

Fedezzük fel Európa legjobb karácsonyi vásárait anélkül, hogy egy tapodtat is mozdulnánk, azután válasszuk ki a kedvencünket. Egy három- vagy négynapos hosszú hétvége tökéletes arra, hogy ráhangolódjunk az ünnepekre.

Ön ki tud facsarni egy citromot? Nekik nem sikerült - Videó

Citromot facsarni nem egy bonyolult dolog. Ám, ahogy ezeket az embereket elnézzük, talán meg kell változtatnunk a kijelentésünket. Lehet, mégsem olyan egyszerű?

Ezt együk edzés előtt, ha ki akarjuk hozni magunkból a maximumot

A gránátalma számos egészségügyi előnnyel kecsegtet, mégis elsősorban édes íze miatt esszük. Amint sikerül áttörni a kemény kérget és kikaparni belőle a magokat, nyert ügyünk van. Főleg akkor érdemes fogyasztani a rubinszínű gyümölcsöt, ha edzeni, sportolni járunk vagy fogyókúrázunk.

Forrás: Shutterstock

A finom, lédús, ékszerszerű gránátalmamagok tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rosttal. Különösen A-, C- és B-vitaminban, valamint kálicumban, káliumban és vasban gazdag. Háromszor több antoxidáns van benne, mint a zöld teában. C-vitamin-tartalma miatt főleg az őszi-téli, megfázós és influenzás időszakban ajánlott a fogyasztása.

Ez a torta egy optikai csalódás - Képek

Siew Heng Boon magát zseléművésznek hívja. Saját üzletét vezeti, amely a Jelly Alchemy nevet viseli. Gyönyörű 3D-s zselétortákat és -süteményeket készít. Kezei alatt az étel szemet gyönyörködtető műalkotássá alakul.

Ilyen bizarr ízesítésű sajtokat még sosem láttunk

Rengeteget olvashatunk a bor- és sajtpárosításokról, de akár sört vagy whisky-t is ihatunk kedvencünk mellé. Ám a brit Shirevale márka azt kérdezte: miért ne tehetnénk az alkoholt a sajtba?

Pillecukor fokhagymás szósszal, mint hamburgerfeltét

Ha az unikornisok léteznének, és alapvető táplálékuk a hamburger lenne, akkor biztosan ezt a fajtát választanák. Nemcsak a cukorsokk, de még a vizuális kényeztetés is garantált. Mert bizony ez a hamburger nem az általunk megszokott módon és alapanyagokkal készül.

A cikk a következő oldalon folytatódik! Julia Roberts étrendjéért lapozzon tovább!