II. Erzsébet királynő cukrásza megosztotta a palota egy titkát

a brit királyi család mézeskalácsai
A kis lyukakba szalagot fűznek, úgy akasztják fel őket a karácsonyfára
Vágólapra másolva!
Kétféle ember létezik: az egyik imád a mézeskalácsokkal pepecselni, a másik gyűlöli minden percét. Akárhogy is, ezt a néhány tippet érdemes ellesni, hiszen II. Erzsébet királyi cukrásza adja őket.
Vágólapra másolva!

Vajon mi a tökéletes mézeskalács titka az angol királynő cukrásza szerint?

– írta a cukrász a királyi család hivatalos weboldalán.

A süteményben minden olyan összetevő megtalálható, amelyet általában a mézeskalácsok megkívánnak, mint a liszt, a gyömbér, a vaj és a cukor.

Ez a recept tartalmaz egy brit fűszerkeveréket is, amely szerecsendióból, fahéjból, szegfűszegből és szegfűborsból áll.

A süteményeket általában személyre szabják, és még a karácsonyfára is felkerülnek.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai
a brit királyi család mézeskalácsai

A királyi család mézeskalácsa

Hozzávalók:

  • 200 gramm sütőporral elkevert liszt (10 gramm sütőpor és 4 gramm só)
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 100 g sózatlan vaj
  • 75 g lágy barna cukor
  • 25 g kristálycukor, megszórni
  • 45 milliliter tej
  • cukormáz a díszítéshez

Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a lisztet, a fűszereket és a barna cukrot, majd adja hozzá a kockára vágott vajat, és morzsolja össze a liszttel.

Öntse hozzá a tejet, és gyúrja jól össze a tésztát. Tegye félre minimum 2 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.

Nyújtsa a tésztát 3 milliméter vastagságúra, és szaggassa ki a formákat.

Tegye őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, azután a mélyhűtőbe egy órára.

Melegítse elő a sütőt 180 fokra, szórja meg kristálycukorral a formákat, és süsse ki.

Amint kihűltek a sütemények, díszítse cukormázzal.